Slimme manieren om een goedkope babykamer in te richten

Ik ben dol op babykamers en kinderkamers. Het was dan ook een feestje toen ik de babykamer in mocht richten voor onze kinderen. Vol enthousiasme…

by 

Ik ben dol op babykamers en kinderkamers. Het was dan ook een feestje toen ik de babykamer in mocht richten voor onze kinderen. Vol enthousiasme gingen mijn man en ik naar de eerste babywinkel, maar al snel werd ik minder enthousiast. Wat is alles duur! En wat is alles eigenlijk basic. Ik werd er niet heel blij van, dus besloot ik mijn eigen plan te trekken. Mijn doel was om een zo leuk mogelijke babykamer te gaan maken en in te richten, zonder dat we er heel veel geld aan uit zouden geven. En dit lukte met gemak! Ik vertel je graag hoe ik dit gedaan heb en geef nog wat extra tips die ik achteraf ook had toe willen passen.

Kringloopwinkel

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een lichte verslaving voor de Kringloopwinkel heb. Het leuke aan een kringloopwinkel is dat je er heerlijk kan zoeken tussen de spulletjes en vaak unieke items kan tegenkomen die je huis weer gezelliger maken. En dat geldt ook voor de babykamer en de kinderkamer. Voor de babykamer kwam ik destijds hele schattige lijstjes tegen om aan de muur te hangen. Door er een print van een kinderboek in te doen (ook van de Kringloopwinkel) heb je een heel leuk lijstje om de babykamer heel sfeervol mee te maken. Ook heb ik hele schattige kinderstoeltjes bij de Kringloopwinkel kunnen vinden. Eentje voor Tim’s zijn kamer en eentje voor Nora haar kamer. Ze zitten er nog steeds graag of en dat voor 2 of 3 euro!

Showroommodellen

In veel woonwinkels staan vaak de meeste mooie meubels opgesteld. Dit zijn showroommodellen. Zodra er weer nieuwe meubels in het assortiment komen, worden deze showroommodellen vervangen. Deze meubels zijn getest en kunnen dan ook beschadigd zijn. Het kan dan zo zijn dat je deze meubels voor een klein prijsje kunt kopen en dat scheelt enorm in de portemonnee!

Marktplaats En Facebook

Naast Kringloopwinkels zou je ook via Marktplaats of weggeefhoeken via Facebook leuke spullen voor de babykamer bij elkaar kunnen zoeken. Wij hebben inmiddels bijna al onze meubels verkocht via Marktplaats, terwijl het eigenlijk nog heel goed was. Dit is ook gelijk een tip die ikzelf wat meer toe had willen passen. Kijk eerst online naar tweedehands voordat je zelf iets gaat kopen. Een mooi voorbeeld is ook de Maxicosi die wij destijds hadden. Amper gebruikt, maar kinderen groeien eruit. Op Marktplaats krijg je er eigenlijk vrijwel niets meer voor, terwijl een nieuwe nog behoorlijk wat kost.

DIY

Er zijn erg veel leuke dingen om zelf te maken of zelf leuker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een saaie commode. Geef hem een likje verf en mooie greepjes en je hebt een prachtige commode. Maar ook wandrekjes of boekenrekjes zijn gemakkelijk zelf te maken. Ik vertelde al dat je met een leuk boek van de kringloopwinkel ook gemakkelijk een mooi lijstje kan vullen. Dit is vooral ook erg leuk wanneer je een bepaald thema aan de babykamer wilt toevoegen. Zo was onze eerste babykamer helemaal in het teken van bosdieren. Een heel gemakkelijk en lief thema waar je veel leuke spulletjes voor kan vinden en maken.

Ook leuk: Pompom mandje maken

Familie

Vraag tenslotte eens bij familie of vrienden of zij nog iets hebben. Vooral bij je ouders zou je kunnen vragen of er nog iets over gebleven is vanuit de tijd dat jij nog baby was. Het leuke hieraan is dat het vaak oude meubels zijn die een babykamer veel sfeer geven.

Leuk 10 dagen kraamcadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *