Kun je een muurschildering maken met acrylverf

Op de slaapkamer van Nora heb ik een grote regenboog op de wand geschilderd. Hier is ze nog steeds onwijs blij mee. Deze heb ik…

by 

Op de slaapkamer van Nora heb ik een grote regenboog op de wand geschilderd. Hier is ze nog steeds onwijs blij mee. Deze heb ik destijds geschilderd met muurverf. Bij de bouwmarkt kun je namelijk ook testers laten maken van jouw favoriete kleur. Het werkte erg goed en zo’n klein potje was meer dan genoeg om de regenboogbanen te kunnen schilderen.

Bij Tim op z’n muur heb ik destijds een opkomende zon geschilderd. Ook deze is nog steeds leuk. Maar toch wilde ook Tim graag een regenboog op zijn kamer. Ik snap het compleet, want regenbogen zijn natuurlijk fantastisch. Ik had alleen minder zin om naar de bouwmarkt te gaan en weer zo veel potjes muurverf te gaan halen. In plaats daarvan leek het me een leuk idee om eens een muurschildering te gaan maken mrt acrylverf. Acrylverf kun je onder andere kopen bij de Action en is lekker goedkoop. Het is in principe bedoeld om op canvas te gebruiken en dus niet als muurverf. Maar toch kon ik het niet laten en ik ging aan de slag met mijn regenboog muurschildering.

En ta-da, dit is het geworden. Eén laagje acrylverf. Ik heb bewust een kleine regenboog gemaakt, omdat ik niet helemaal wist hoe het zou gaan uitpakken. Maar ik moet zeggen dat het best mooi geworden is. De verf denkt niet in één keer, maar dat vind ik in dit geval juist wel leuk. Het regenboogje krijgt een beetje een waterig uiterlijk en lijkt een stuk echter dan wanneer de acrylverf helemaal dekkend geweest zou zijn. Ja, dit werkt goed! Wel moet ik zeggen dat je het niet te dik aan moet brengen. Mocht je het weer over willen verven, dan kan je de acrylverf blijven zien, omdat het te dik opgedroogd zou kunnen zijn. Met name bij de randen kan dit ontstaan.

Tim was heel blij met zijn muurschildering, maar stiekem vond hij hem toch wat te klein. Binnenkort ga ik daarom aan de slag met een grotere regenboog. Ik denk alleen wel dat ik dan toch voor muurverf testers ga, omdat je dan de perfecte kleuren gemakkelijk kan laten mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *