Houten wandrek voor boekjes maken

Bij het inrichten van de (destijds) babykamer wilde ik graag een wandrek aan de muur hebben om leuke boekjes in te zetten. Ik ging opzoek,…

by 

Bij het inrichten van de (destijds) babykamer wilde ik graag een wandrek aan de muur hebben om leuke boekjes in te zetten. Ik ging opzoek, maar deze zoektocht bleek helaas toch wat lastiger dan verwacht. Toch kwam ik een leuk wandrek voor boekjes tegen. Deze zou verkocht worden bij IKEA, maar was al een lange tijd niet meer in het assortiment te vinden. Balen… Ik sliep er een nachtje over en ik kwam toen op het idee om het leuke Ypperlig wandrek van IKEA zelf na te gaan maken. En ja hoor, dit is gelukt! Ik heb in de tussentijd veel complimentjes over dit wandrek gekregen, dus leek het mij leuk om deze simpele DIY met jullie te delen.

Wat heb je nodig voor het houten wandrek voor boekjes

  • Houten latjes
  • Een boormachine of hamer
  • Schoeven of spijkers
  • Touw of elastiek
  • Haakjes

Zo maak je een wandrek voor boekjes

Het lijkt misschien moeilijk om dit houten wandrek voor boekjes te maken, maar dat is het niet. Vooral als je ook nog eens bij de bouwmarkt de latjes op maat kunt laten zagen. En dat deed ik. Super handig! Eenmaal thuis kun je dan gelijk aan de slag met het puzzelen van de latjes en ze zo één voor één aan elkaar te bevestigen.

Het leuke aan het houten wandrek is dat je zelf kan bepalen hoe groot je hem wilt hebben. Ik heb ervoor gekozen om hem 90 cm lang te maken en 65 cm breed. De twee kleine latjes zijn 17 cm en 14 cm lang, maar deze kan je ook zelf zo lang maken als je zelf wilt. En de diepte van de latjes is trouwens 4,5 cm.

  • 2x 90 cm
  • 4x 65 cm
  • 1x 17 cm
  • 1 x 14 cm

Zodra je de latjes allemaal aan elkaar gemaakt hebt, kun je er gaten in boren. Hier gaan we een touw doorheen doen, zodat de boekjes er niet uitvallen. Ik heb de gaten net wat onder het midden van iedere “verdieping” geboord voor een speels effect.

Ten slotte ga je met een stuk touw of elastiek zigzaggend door de gaten heen en klaar is je houten wandrek voor kinderboekjes (of andere leuke spulletjes)!

De smaak te pakken? Maak dan ook deze leuke leeuw van raffia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *