5x Onmisbaar in een kinderkamer

Het is heel erg belangrijk dat een kind zich thuis en zichzelf kan voelen in huis. Na een schooldag ploffen op de bank en vertellen…

by 

Het is heel erg belangrijk dat een kind zich thuis en zichzelf kan voelen in huis. Na een schooldag ploffen op de bank en vertellen over de dag, lekker kunnen spelen en rustig kunnen slapen. Het is natuurlijk heel erg fijn als een kind een eigen kinderkamer heeft en zich fijn kan terugtrekken. Maar hoe maak je nu van een kinderkamer een heerlijk plekje? Voor mij zijn er vijf dingen die echt onmisbaar zijn in een kinderkamer en ik heb ze onder elkaar gezet.

Vijf dingen die onmisbaar zijn in een kinderkamer

Een fijn bed

Slapen is enorm belangrijk. Dat weet iedereen wel. Maar voor kinderen is het extra belangrijk, omdat ze volop in ontwikkeling zijn. De hele dag door leren, ontdekken en ervaren ze nieuwe dingen en dan is het wel zo fijn om een goede nachtrust te kunnen hebben. Een goed bed is belangrijk, maar een goed matras is nog veel belangrijker. Een lekker hoofdkussen erbij en een warm dekbed en dromen maar…

Goede raambekleding

Raambekleding wordt soms wel eens onderschat en toch is ook goede raambekleding onmisbaar in een kinderkamer. Het houdt licht tegen tijdens de zomermaanden als je kind lekker rustig wilt gaan slapen. En ‘s morgens houdt het de ochtendzon tegen, zodat je kind minder snel gewekt wordt door het licht. Maar ook maakt raambekleding een kinderkamer gezelliger, knusser en kan het de akoestiek verbeteren.

Verlichting

Onder verlichting kun je meerdere dingen verstaan als je het over kinderkamers hebt. Een plafonniere of hanglamp is de basis, maar een nachtlampje kan erg fijn zijn bij het voorlezen van een boekje voor het slapen gaan. En maakt je kind huiswerk of zit het graag achter een bureau, dan is een bureaulamp wel erg prettig om goed te kunnen lezen. Daarnaast zorgt goede passende verlichting ook voor meer sfeer in de kinderkamer.

Een vloerkleed

Kinderen vinden het heerlijk om op de grond te spelen. Met poppen, auto’s, lekker bouwen of gewoon lezen. Een vloerkleed op een kinderkamer is dan ook echt onmisbaar. Ik zag bij de Action een paar leuke ronde vloerkleden liggen die ook nog eens super zacht zijn. Maar ook bij winkels als H&M of IKEA kun je leuke vloerkleedjes vinden.

Opbergplek

Na het spelen is het niet verkeerd om het speelgoed op te bergen. Een drukke, volle slaapkamer zorgt voor onrust, waardoor je kind misschien minder goed kan slapen. Een opbergkast, een grote mand of lades in het bed zijn handige plekken om spullen in op te bergen, waardoor de kinderkamer rustiger oogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *