Leuke tips voor een nog leukere band met je kind!

Leuke tips voor een nog leukere band met je kind! Er zijn van die momenten dat ik best emotioneel kan worden. Mijn dochtertje gaat nu…

by 

Leuke tips voor een nog leukere band met je kind! Er zijn van die momenten dat ik best emotioneel kan worden. Mijn dochtertje gaat nu namelijk 2 maanden naar de basisschool en ik herinner mij nog zo dat ze samen met ons uit het ziekenhuis naar huis ging. Dik ingepakt zat ze in de Maxicosi. En nu, nu is ze zo’n wijs meisje. Ik ben meer dan trots op haar en dat wil ik haar ook laten voelen. Daarom deel ik vandaag een paar eenvoudige dagelijkse tips om ervoor te zorgen dat de band tussen jou en je kind hecht en sterk wordt/blijft.

Leuke tips voor een nog leukere band met je kind!

Knuffelen

Niets is fijner dan een knuffel. Ook kinderen vinden dit. Misschien iets minder als ze in de pubertijd zitten, maar toch blijft het fijn om op deze manier liefde te krijgen. Knuffelen voelt warm, zacht, verbonden en het zorgt ervoor dat jullie even tijd voor elkaar hebben. Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat je per dag 12 knuffels aan je kind zou moeten geven. Vier knuffels als basis, vier knuffels voor stabiliteit en nog eens vier om te groeien. Grijp daarom zo veel mogelijk momenten. Denk aan een knuffel tijdens het opstaan, het naar bed gaan, wanneer ze de deur uitgaan, wanneer je ze op school brengt, ze weer ophaalt of wanneer je aan het stoeien bent.

Spelen en lachen

Kinderen zijn dol op spelen en op lachen. Maak hier daarom zo veel mogelijk gebruik van. Lachen is gezond en je voelt je er gelukkiger door. Daarnaast verbindt samen spelen en samen lachen elkaar. Ga leuke dingen doen, grappige spelletjes spelen of leuke filmpjes kijken.

Eén-op-één tijd

Heb je er al eens aan gedacht om een momentje voor jullie zelf te maken. Een één-op-één momentje is heel goed voor de band met jou kind. Het liefst minimaal een kwartiertje per dag. Het is zo’n fijn moment om even te knuffelen, te kletsen, iets samen te doen en het is zo veel waard! Vooral als je meerdere kinderen heb is dit erg belangrijk.

Geniet

We hebben het allemaal best wel druk, waardoor we sneller geneigd zijn om op de automatische piloot te leven. Eigenlijk is dit enorm zonde, omdat we hierdoor vergeten te genieten. Sta hier wat vaker bij stil. Ga eens lekker met een kopje thee bij jouw kinderen zitten en even alles om je heen vergeten. Betrek ze bij het eten koken. Of ga lekker samen lui op de bank televisie kijken.

Bedtijd momentje

Het naar bed brengen van kinderen is vaak heel leuk. Je leest een verhaaltje voor, knuffelt nog even en daarna geef je een dikke kus. Maar wat als jouw kind niet gaat slapen? We kunnen best wel mopperig worden als het langer duurt voordat een kind slaapt. “Het is al veel te laat”, “Je had allang moeten slapen”, “Je moet morgen weer vroeg naar school”. Het zijn allemaal opmerkingen waar eigenlijk niemand blij van wordt. Blijkbaar kan jouw kind nog niet goed in slaap komen en daarom is dit het juiste moment om even extra aandacht te geven. Neem wat extra tijd om even te kletsen en heb het bijvoorbeeld over de leukste en de minst leuke momenten van de dag. Het is goed om zo veel mogelijk te luisteren. Wanneer een kind in bed ligt gaat het vaak over van alles nadenken.


Het gevoel geven dat je er altijd voor je kind bent, dat je er altijd naar luistert, dat hij of zij jou alles kan vertellen is enorm belangrijk! Daarnaast is het voor een kind ook erg belangrijk dat het aandacht krijgt. Aandacht door te spelen, maar ook aandacht door fijne één-op-één momentjes. Maak hier gebruik van en jullie worden sterker dan ooit samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *