Leuke dingen om te doen in de herfst: Kastanjes zoeken

Vanaf eind september kun je weer kastanjes zoeken. Vorige week fietste ik, samen met Tim, door de “kastanjelaan”, waar het vol staat met grote kastanjebomen….

by 

Vanaf eind september kun je weer kastanjes zoeken. Vorige week fietste ik, samen met Tim, door de “kastanjelaan”, waar het vol staat met grote kastanjebomen. Het is een feestje om hier te zijn, want de hele berm ligt vol met dikke kastanjes. Sommigen hebben zelfs nog hun “jasje” aan. Tim ging al snel ijverig op zoek naar de mooiste kastanjes. Zo veel als hij in zijn handje vast kon houden liep hij op en neer naar de bakfiets om deze te vullen met deze leuke, roodbruine dingen. De kastanjes die nog in de schil zaten werden ook interessant, want als je er op ging staan, gingen ze open. Dit vond Tim natuurlijk ook geweldig. En al snel ging hij alleen nog maar zoeken naar kastanjes die nog in de schil zaten.

De bakfiets werd steeds voller en daarom besloot ik dat het tijd werd om er een spelletje mee te gaan doen. Via deze weg rijden nauwelijks auto’s, dus gingen we de kastanjes één voor één zo ver mogelijk gooien als we konden. Dit spelletje was geweldig! En droeg ook zeker bij aan de gooitechniek van Tim. Deze was niet slecht, maar al snel wat deze enorm verbeterd!

We hadden er best een lange tijd veel plezier in. Het zonnetje scheen en spelen in de natuur is altijd leuk! Eventueel zouden we nog verder kunnen fietsen, want momenteel liggen er ook veel eikeltjes op de grond en kun je zelfs al veel paddenstoelen vinden. Pak daarom de fiets en ga op herfst avontuur!

Op Pinterest zijn trouwens heel veel leuke DIY’s en knutseltips te vinden met kastanjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *