Hoe maak je een 10 dagen kraamcadeau

Na mijn bevalling heb ik van mijn moeder, mijn zusje en mijn schoonmoeder een 10 dagen kraamcadeau gekregen. Dit kraamcadeau is als het ware een…

by 

Na mijn bevalling heb ik van mijn moeder, mijn zusje en mijn schoonmoeder een 10 dagen kraamcadeau gekregen. Dit kraamcadeau is als het ware een pakket met maar liefst 10 kraamcadeautjes, waarbij je iedere dag één cadeautje open mag maken. Dit vind ik enorm leuk bedacht. De kraamtijd is een hele bijzondere tijd en dan is het nog leuker om extra verwend te worden.

Het idee van een “10 dagen” pakket/kraammand komt oorspronkelijk uit Brabant. Vroeger duurde de kraamperiode 8 tot 10 dagen en daarom wordt dit aantal cadeautjes eigenlijk nog aangehouden. Ieder cadeautje heeft een nummer, zodat je precies kan zien welk cadeautje je eerst open moet maken. Maar hoe stel je nu zo’n pakket samen? Ik heb een paar ideetjes onder elkaar gezet.

Waar doe je kraamcadeautjes in?

Het is leuk om alle cadeautjes niet los te geven, maar er een leuk pakket van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie grote mand of een poppenwagen. Ik had het geluk dat ik twee pakketten kreeg. De cadeautjes van mijn schoonmoeder zaten in een hele mooie mand, die ik nu gebruik voor speelgoed. En de cadeautjes van mijn moeder en mijn zusje zaten in een heel lief rotan poppenwagentje. Deze heb ik nu op de babykamer staan met een paar knuffels er in. Maar wil je het wat goedkoper houden, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de cadeautjes in een leuk plastic mand of krat te doen, in een kartonnen doos te doen en deze versieren of, als het lichte cadeautjes zijn, ze aan een koord hangen.

Wat voor cadeautjes kun je in een kraampakket doen?

WELKE CADEAUTJES KUN JE ZOAL IN HET PAKKET DOEN

Eigenlijk kun je van alles in het 10 dagen kraampakket doen. Van leuke babyproducten tot aan iets lekkers voor papa en mama. Maar ik zal je een aantal voorbeelden geven.

Dag 1: Een persoonlijk cadeautje

Persoonlijke cadeautjes zijn heel erg leuk om te krijgen. En stiekem eigenlijk nog wel leuker om krijgen van personen die dicht bij jullie staan, als bijvoorbeeld een opa en oma of oom en tante. Denk hierbij aan iets leuk voor op de babykamer met daarop de naam van het baby’tje, een tutteldoekje met de naam van het baby’tje of een zelf gebreid truitje.

Dag 2: Een babyspeelgoedje

Voor je het weet wil een baby gaan spelen. Een lief rammelaartje of een knisperboekje zijn dan enorm leuk om in huis te hebben. Maar na een tijdje wordt felgekleurd speelgoed met lichtjes en geluidjes ook helemaal geweldig. Zo is de stapeltoren met diertjes van djeco momenteel bij ons een grote favoriet. Ben je niet zo van het geven van speelgoed, ga dan voor mijnpaalkaarten, een doosje waar de ouders herinneringen in kunnen stoppen of een cadeaubon.

Dag 3: Een leuk boek waar papa/mama iets in kunnen schrijven.

Het is zo leuk om dingen van de kraamtijd of het eerste jaar van het baby’tje op te schrijven in een leuk babyboek. Er zijn in de boekenwinkel erg veel leuke boeken te vinden die hier perfect voor zijn. Zo hebben wij er eentje van “Raad eens hoeveel ik van je hou”. Er staan leuke momenten in en er is genoeg ruimte voor wat foto’s.

Dag 4: Een lekker babyverzorgingsproduct (of een verzorgingsproduct voor mama)

Van een lekkere bodylotion worden zowel mama als de baby heel erg blij. Je wilt het huidje van een baby zo goed mogelijk verzorgen en als het dan ook nog eens lekker ruikt, dan is het helemaal genieten. Maar ook de huid van de moeder kan wel weer wat liefde gebruiken.

Dag 5: Een fotolijstje met daarin foto’s van papa en mama van vroeger

Vooral oma’s vinden het erg leuk om te zien of hun kleinkind op hun eigen kind lijkt. Foto’s van vroeger worden er weer bij gehaald en alles wordt vergeleken. Maar ook de gloed nieuwe ouders vinden dit leuk om te zien. Kies twee leuke foto’s uit en doe ze in een lijstje.

Dag 6: Een lief knuffeltje

Knuffeltjes kunnen baby’s niet genoeg hebben. Ze zijn dol op zachte dingen en op een gegeven moment gaan baby’s ook spelen en praten tegen hun favoriete knuffels. Zo schattig!

Dag 7: Een babykleertje

Kleertjes zijn eigenlijk erg lastig om te geven. Wat jij leuk vind, kan iemand anders wel helemaal niet leuk vinden. Dit cadeautje kun je dan ook alleen geven als je echt de smaak van de ouders kent. Ken je die nog niet zo goed, ga dan voor slofjes, sokjes, een zachte badcape of mooie hydrofiele doeken.

Dag 8: Iets voor in bad

De eerste keer dat je een baby in bad doet is zo leuk en spannend tegelijk. De baby geeft zich helemaal aan je over en geniet van het warme water. En met lekkere badproducten wordt het nog leuker om te badderen. Tip: Doe de oortjes van de baby helemaal onder water. Hierdoor krijg het baby’tje het gevoel dat hij/zij weer veilig in de buik van mama zit.

Dag 9: Een leuk voorleesboek

Net als knuffels kunnen baby’s en kinderen niet genoeg boeken hebben. Er zijn zo veel mooie prentenboeken en voorleesboeken te vinden. Dit is niet alleen heel er goed voor de ontwikkeling van het kind, maar ook erg leuk voor de ouders.

Dag 10: Iets lekkers voor papa en mama

De eerste periode is voor papa en mama erg wennen. Stop daarom iets lekkers voor hen in het pakket. Een doosje bonbons, iets wat mama tijdens de zwangerschap niet mocht eten, een biertje voor papa of geef ze een bon waarmee ze eten kunnen bestellen. Het is wel heel erg fijn als ze eventjes niet hoeven te koken.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *