Babyboekje Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg is al heel wat jaren erg populair onder de allerkleinste kinderen, maar ook nog zeker bij kinderen die net naar de Basisschool gaan….

by 

Rupsje Nooitgenoeg is al heel wat jaren erg populair onder de allerkleinste kinderen, maar ook nog zeker bij kinderen die net naar de Basisschool gaan. En niet zo gek, want dit schattige rupsje is en blijft leuk om naar te kijken. Ik heb het verhaal al ontelbaar vaak voorgelezen, we hebben een heel klein Rupsje Nooitgenoeg knuffeltje en zelfs een memory spel. Tim en Nora vinden het ook erg leuk om het filmpje van Rupsje Nooitgenoeg op YouTube te bekijken. Het moment dat Rupsje Nooitgenoeg in een vlinder veranderd blijft een prachtig moment.

Nora gaat nu net een paar weken naar de Basisschool en daar is ook alles in het thema van Rupsje Nooitgenoeg. Ze maken het diertje na met groene en rode verf, lezen het boek en hebben een hele lange Rupsje Nooitgenoeg slinger gemaakt. Iedereen kent het rupsje, dus het is dan ook erg leuk om er schoolopdrachtjes en knutselwerkjes van te maken.

Een zacht babyboekje van Rupsje Nooitgenoeg

Maar ook voor baby’s is dit kleine rupsje een heel leuk diertje. Daarom is het klassieke prentenboek versimpeld en gemaakt als een heerlijk zacht, knuffelbaar babyboekje. Dit babyboekje heeft van die knisperende bladzijden, waardoor het extra leuk voor baby’s is. Leg hem lekker in de box, lees het regelmatig even voor of benoem samen met jouw kleintje het fruit dat Rupsje Nooitgenoeg opeet. Het lieve verhaal heeft is onschuldig, iets magisch en het is natuurlijk ook een erg leuk speelboekje.

Tim is eigenlijk al te groot voor het knisperende babyboekje van Rupsje Nooitgenoeg, maar toch wilde hij het zo graag met mij doorkijken. Samen met hem ging ik op het vloerkleed liggeneEn eigenlijk vond ik het nog schattiger dan ik verwacht had. Tim maakte zorgvuldig het doosje open en wilde graag dat ik het “voor ging lezen”. Dit was zo gezellig! Maar daarna wat het zijn beurt. Tim wilde namelijk ook voorlezen en verzon zelf een verhaaltje. Zo lief! “Wakker worden rupsje.” “De zon is er.” Daarna vond het hij leuk om alle fruitsoorten te benoemen. “Lekker eten rupsje”. En uiteindelijk gaat Rupsje Nooitgenoeg lekker slapen en werd het boekje weer in het doosje gelegd. Hij is, ondanks dat hij allang geen baby meer is, heel erg weg van dit lieve, zachte babyboekje. Het voelt heerlijk aan, de knisperende bladzijden zijn leuk en de illustraties zijn natuurlijk zoals we van Eric Carle gewend zijn.

Zo zie je maar weer dat je nooit te oud bent voor dit leuke diertje met bijbehorend verhaal. <3

Het babyboekje van Rupsje Nooitgenoeg is o.a. verkrijgbaar bij Bruna en Bol.com voor €14,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *