Pietenmuts knutselen

Afgelopen week maakte Tim op de Peuterspeelzaal deze leuke Pietenmuts. Supersimpel en met een beetje hulp hebben alle kindjes uiteindelijk zo’n leuke Pietenmuts kunnen maken….

by 

Afgelopen week maakte Tim op de Peuterspeelzaal deze leuke Pietenmuts. Supersimpel en met een beetje hulp hebben alle kindjes uiteindelijk zo’n leuke Pietenmuts kunnen maken. Ik vond het erg goed bedacht en daarom wilde ik dit knutselwerkje graag delen.

Wat heb je nodig

  • Gekleurd papier, het liefst iets dikker dan gewoon papier
  • Een wc-rolletje
  • Lijm
  • Plakplaatjes
  • Een veertje
  • Een schaar

Het is echt heel gemakkelijk om samen met jouw kindje deze leuke Pietenmuts te maken. Allereerst teken je de vorm van de Pietenmuts op twee gekleurde vallen papier. Dit kun je gewoon met een pen, potlood of zwarte stift doen.

Laat jouw kindje lekker zijn of haar gang gaan met plakken. Zoals je kan zien houdt Tim vooral van eenvoud, haha. Maar jouw kindje mag de Pietenmuts natuurlijk helemaal vol plakken.

Plak de twee Pietenmutsen tegen een wc-rolletje aan. Als je de twee gekleurde vellen papier in spiegelbeeld tegen het wc-rolletje aanplakt, zullen de twee helften goed tegen elkaar vallen. Dit heeft de Peuterspeelzaal niet gedaan, maar dat is ook helemaal niet erg.

En tenslotte plak je een gekleurd veertje achter één van de gekleurde vellen papier. Hoe leuk is het geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *