Leuke spelletjes om te doen met Sinterklaas!

Leuke Sinterklaas Spelletjes om te doen op Pakjesavond Pakjesavond of Pakjesmiddag komt steeds dichterbij. Hebben jullie er ook al zo veel zin in? Wij wel!…

by 

Leuke Sinterklaas Spelletjes om te doen op Pakjesavond

Pakjesavond of Pakjesmiddag komt steeds dichterbij. Hebben jullie er ook al zo veel zin in? Wij wel! Lekkere hapjes op tafel, Sinterklaas muziekje aan en Sinterklaascadeautjes! Worden de cadeautjes op één stapel gelegd? Of gaan jullie er ook een heel gezellig spel van maken? Door een leuk Sinterklaas spel te gaan doen heb je gelijk een heel leuk programma, zonder dat het veel geld kost. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met 8 hele leuke Sinterklaas spelletjes die voor jong en oud geweldig zijn om te spelen. Hier komen ze!

1. Dobbelspel

Een dobbelspel is één van de bekendste leuke Sinterklaas spelletjes voor Pakjesavond. Er zijn meerdere varianten en het is ook helemaal niet erg om jullie eigen regels te bedenken. Maak een grote stapel van alle Sinterklaascadeautjes, pak er een dobbelsteen bij en gooi je bijvoorbeeld “6 ogen”, dan mag je een cadeautje pakken. Gooi je bijvoorbeeld “1 oog”, dan moet je een cadeautje afstaan.

2. Pannenlappen Spel

Het pannenlappen spel is een Sinterklaas spel waarbij je een cadeautje om de beurt uit probeert te pakken met je handen in pannenlappen. Zodra de volgende spelen met een dobbelsteen “6 ogen” gooit, is hij/zij aan de beurt om het cadeautjes open te proberen te maken.

3. Sinterklaas Quiz

Stel zelf een Sinterklaas quiz samen. Ga opzoek naar informatie over deze feestdag en maak de quiz zo veelzijdig mogelijk. De winnaar wint een Sinterklaascadeautje!

4. Pietenparcours

Pieten zijn enorm lenig. Jullie ook? Maak een pietenparcours.

5. Zak Van Sinterklaas-Lopen

Heb je genoeg Sinterklaaszakken in huis? Ga dan zaklopen! Dit Oud-Hollandse spel blijft hilarisch!

6. Taaitaai Happen

Ook dit spel is afgeleid van een oud-Hollands spel, namelijk Koekhappen.

7. Jeu De Boules

Speel “Jeu de Boules” met pepernoten! Dit is moeilijker dan het lijkt! Marsepein balletjes mag eventueel ook.

8. Mini Chocoladeletter Scrabble

Haal een heleboel mini chocoladeletters in huis, verdeel ze en ga gezellig scrabble-en. De chocoladeletters passen helaas niet op het originele bord, maar jullie zijn vast creatief genoeg om zelf een bord te maken.

Wat Vind Jij Van Deze Leuke Sinterklaas Spelletjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *