Kerst chocolade schotsen maken in de vorm van een kerstster

In de winter vinden wij het altijd extra gezellig om samen te gaan bakken of iets anders lekkers te maken. Zo maakten we afgelopen weken…

by 
chocolade kerstreep

In de winter vinden wij het altijd extra gezellig om samen te gaan bakken of iets anders lekkers te maken. Zo maakten we afgelopen weken nog deze geweldige XL koekemannetje, versierden we deze Mikado stokjes en maakten we deze heerlijke Nutella kerstkoekjes. En daar is sinds gisteren weer iets bij gekomen, namelijk chocolade schotsen die perfect bij Kerst passen! Het is super gemakkelijk om deze chocolade schotsen zelf te maken. Je hebt er namelijk niet veel voor nodig en het is heel erg gezellig om samen te maken. Het enige wat wel een beetje lastig kan zijn is dat je wat geduld moet hebben voordat de chocolade weer helemaal gehard is. Maar dat moet lukken!

Kerst Chocolade schotsen in de vorm van een kerstster

Zoals ik al vertelde is het maken van deze chocolade schotsen heel erg leuk om te doen. Naast deze kerst chocolade schotsen maakten we namelijk ook al een keer eentje voor Sinterklaas en voor Halloween. Het smelten van de chocolade gaat best snel en daarna is het tijd om de chocolade te versieren.

zelf chocolade reep maken met kerst

Wat heb je nodig

  • Melk chocolade. Wij kochten een grote reep Milka chocolade
  • Een schaal die tegen magnetron bestendig is
  • Bakpapier

En voor de rest ben je helemaal vrij bij het kiezen van de decoratie. Bij de Action kocht ik de volgende versiering:

  • Witte smelt chocolade
  • Mini marshmallows
  • Sprinkles
  • Zuurstokken
chocolade schotsen maken
kerst chocolade recept

Zo maak je de Kerst chocolade schotsen in de vorm van een kerstster

Het is zo gemakkelijk en leuk om zelf chocolade schotsen te maken. Tenminste, dat vinden wij! Vooral het mengen van de gesmolten chocolade en het decoreren van de chocolade is erg gezellig om te doen. Iedere feestdag kun je er weer een nieuwe draai aangeven, maar stiekem is het vooral tijdens de kerst extra leuk om deze chocolade schotsen te maken.

Stap 1: Doe de chocoladereep in een magnetron bestendigde schaal. Verwarm het in de magnetron en bekijk iedere keer (na een aantal seconden) even of de chocolade al gesmolten is. Dit kan best snel gaan.

Stap 2: Roer de chocolade goed door, zodat je niet meer ziet dat het blokjes waren en het één geheel wordt.

Stap 3: Decoreer de chocolade reep met de sprinkels, mini marshmallows, stukjes zuurstok (deze kun je gemakkelijk kapot slaan met bijvoorbeeld een deegroller, terwijl je de zuurstok in een theedoek gerold hebt), hagelslag, etc.

Stap 4: Doe de chocolade reep minstens een uur in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.

Stap 5: Snijd de chocolade reep als een pizza in 8 stukken. Leg ze op een bord en zet er eventueel een klein schaaltje in het midden om de kerstster nog gezelliger te maken.

Tip: Serveer er ook een grote mok warme chocolade melk bij en maak het af met een grote toef bevroren slagroom!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *