Kaneelbroodjes kerstboompjes

Oh, wat hou ik toch van versgebakken broodjes! En hoe leuk is het dat we op woensdagmiddag de “traditie” hebben om verse broodjes te halen….

by 

Oh, wat hou ik toch van versgebakken broodjes! En hoe leuk is het dat we op woensdagmiddag de “traditie” hebben om verse broodjes te halen. Nora is namelijk op woensdagmiddag om 12.00 uur vrij van school. Tim is een half uurtje later klaar op de Peuterspeelzaal en om nu een half uur te moeten wachten vonden wij toch een beetje saai. Daarbij komt nog kijken dat Nora nog niet geluncht heeft. De eerste woensdagen van het schooljaar besloten we daarom samen een broodje te halen. Nora is dol op kaneelbroodjes en ook ik vind ze erg lekker. Vooral als ze nog warm zijn. Mmm..!! Niet lang daarna ging er nog een moeder met een meisje uit Nora’s klas mee om een vers broodje te halen. En inmiddels is hier nog een kindje van school met zijn moeder bij gekomen. Super gezellig, want we kijken er allemaal op woensdag erg naar uit.

Maar ook thuis vinden we het erg leuk om zelf kaneelbroodjes te bakken. We kunnen er dan extra veel maken en het huis ruikt er zó lekker naar! Speciaal voor de decembermaand bedachten we om kaneelbroodjes in de vorm van kerstboompjes te maken. Super simpel, maar zo leuk om te zien. En we delen graag het recept om zelf eens aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig

 • Danerolles
 • Poedersuiker
 • Piepklein beetje water
 • Sprinkels
 • Satéprikkers

Je zou er ook voor kunnen kiezen om croissantdeeg te gebruiken. Plak hiervoor meerdere vellen tegen elkaar aan. Meng wat suiker, kaneel en een klein beetje water met elkaar en smeer het over het croissantdeeg uit.

Zo maak je Kaneelbroodjes kerstboompjes

 1. Maak de kaneelbroodjes zoals op de verpakking van Danerolles wordt aangegeven.
 2. In plaats van dat je de stroken deeg op gaat rollen ga je ze nu over elkaar heen vouwen. Je begint wat breed en je legt er steeds een wat smallere strook bovenop. Uiteindelijk eindig je met een klein strookje.
 3. Om straks een mooie kerstboom te krijgen, gaan we er een satéprikker in steken die ervoor zorgt dat de stroken goed op hun plek blijven zitten.
 4. Even de oven in (Iets korten dan op de verpakking wordt aangegeven, omdat we nu geen dikke rol maken.)
 5. Zodra ze mooi van kleur zijn laat je de kaneelbroodjes afkoelen. Onder tussen kun je het glazuur maken. Hiervoor gebruik je lekker veel poedersuiker en een heel klein beetje water.
 6. Doe het glazuur over de afgekoelde kaneelbroodjes heen en versier ze met de sprinkels. Tip: grote sprinkels zien eruit als kerstballen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *