De liefste gratis Moederdag cadeautjes

Moederdag is bij ons thuis echt een feestje. Het is natuurlijk als moeder geweldig om in het zonnetje gezet te worden, maar eigenlijk vind ik…

by 

Moederdag is bij ons thuis echt een feestje. Het is natuurlijk als moeder geweldig om in het zonnetje gezet te worden, maar eigenlijk vind ik het vooral erg gezellig om weer een extra feestdag te hebben. We gaan altijd net iets uitgebreider ontbijten door slingers op te hangen en samen de cadeautjes uit te pakken. De Moederdagcadeautjes die op de peuterspeelzaal en op school gemaakt worden zijn altijd zo leuk! En die lieve, sprankelende oogjes die je aankijken wanneer je het cadeautje in je handen krijgt is helemaal onbetaalbaar.

Een fotolijstje met tekening

Er is vast in huis nog wel ergens een fotolijstje te vinden. En anders kun je er heel goedkoop wel eentje scoren bij de kringloopwinkel. Dit fotolijstje kun je gezellig gaan versieren met verf, glitterlijm, stickertjes, etc. Plak van tevoren nog wel even het glasplaatje af, om deze schoon te houden. Vervolgens kun je er een leuke tekening of een foto in doen om het Moederdag cadeau helemaal compleet te maken.

Zelfgemaakte cadeaubon

Deze tip voor een gratis Moederdag cadeau heb je vast al eens voorbij zien komen. Het leuke aan dit cadeautje is dat je het zo groot en uitgebreid kan maken als jezelf wilt. Leuke idee├źn om op de cadeaubonnen te schrijven zijn:

  • Een ontbijtje op bed
  • Nagels laten lakken
  • Picknicken
  • Uitslaapochtend
  • Een gezellige wandeling
  • Een klusje in huis

Een ontbijtje op bed

Een ontbijtje op bed is zo leuk! En ook dit kun je weer zo uitgebreid maken als je wilt. Een broodje met kaas of een beschuitje met hagelslag is eigenlijk al genoeg. Een gekookt eitje maakt het extra speciaal. En een kopje thee of koffie maakt het compleet. Leg nog een lief briefje, een tekening of een bloemetje op het dienblad en je hebt een perfect Moederdag cadeau.

Een boekje maken

Nora vindt het op school (groep 1) heel erg leuk om boekjes te maken van haar tekeningen. Ze verzint er zelf verhaaltjes bij en dat maakt de tekeningen nog leuker. Als Moederdag cadeau zou je ook een boekje kunnen maken met daarin mooie tekeningen, lieve verhaaltjes en eventueel foto’s. Je kunt ze in elkaar vouwen, vast nieten of in insteekhoesjes doen.

Plukboeket

Moederdag wordt gevierd in de lente. Dit is een goed moment om op zoek te gaan naar mooie bloemen en hier zelf een mooi boeketje van te maken. Ik heb wel eens gehoord dat wanneer een kind een bloem aan jouw als ouder geeft dat dit het mooiste is wat je kunt krijgen. Jonge kinderen hebben nog geen geld om cadeautjes van te kopen en dan is een bloem wel het beste dat ze kunnen geven. Zo lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *