Review Cre-A-tures (Draak / Puppy)

De feestdagen komen er straks weer aan en daarom is het goed om nu alvast te gaan kijken wat je voor cadeautjes gaat kopen. Het…

by 

De feestdagen komen er straks weer aan en daarom is het goed om nu alvast te gaan kijken wat je voor cadeautjes gaat kopen. Het scheelt vaak best nog wel wat geld als je vroegtijdig Sinterklaas- en Kerstinkopen gaat doen, omdat veel aanbieders straks de prijs weer iets omhoog gaan doen. En daarnaast scheelt het ook veel stress als je op het laatste moment de cadeautjes nog moet kopen. Er zijn momenteel verkiezingen gaande waarbij je kan stemmen op het speelgoed van het jaar 2023. Eén van de genomineerden is Cre-A-tures. Het leek mij leuk om dit speelgoed, samen met Nora (4 jaar) en Tim (3 jaar) uit te gaan proberen en graag vertellen wij wat wij ervan vinden en of we het terecht vinden dat Cre-A-tures genomineerd is als Speelgoed van het jaar.

Cre-A-tures draak / puppy

De verpakking van Cre-A-tures trok gelijk de aandacht. Wat is het? Wat kun je ermee? Mijn kinderen wisten niet direct wat het voor moest stellen, maar dat ze het graag wilden weten, was duidelijk. Volgens de verpakking kun je met Cre-A-tures zelf aan de slag gaan om je eigen bewegend diertje te maken. Er zijn twee verschillende varianten verkrijgbaar en wij hebben de blauwe, een draak / puppy. Er is ook nog een roze variant en hiermee kun je zelf een olifant en een eenhoorn maken.

De basis is een grote ronde bal met pootjes. In de doos zitten 16 verschillende stukjes om een draak of een puppy mee te maken. Oren, hoorntjes, armen, vleugels, een staart en twee verschillende snuitjes zitten in de doos. Het was zo leuk om te zien dat ze direct wisten wat ze ermee moest gaan doen. In de ronde bal zitten namelijk kleine gaatjes, waar je de onderdelen gemakkelijk in kan steken.

Hoe gaat de Cre-A-tures aan

Door één van de twee snuitjes in de Cre-A-tures in de grote bal te steken, laat je je bewegend dier bewegen en geluid te laten maken. Tim deed één van de snuitjes in de bal en al snel schrokken we ons een hoedje. Het begon te brullen, muziek te maken en zelfs te bewegen. “Waaah, jaaaa, dit is echt leuk!” Was de eerste reactie. Het draakje begon vrolijk in het rond te lopen en het muziekje konden we allemaal al snel mee neuriën.

Het draakje werd een puppy en veranderde vervolgens in een eigen creatie. Het is geweldig om te zien hoe kinderen lekker aan de slag gaan met het maken van hun eigen bewegend dier. Door op een knopje aan de zijkant te drukken gaat de Cre-A-tures weer muziek maken en dansen. En wat extra leuk is is dat hij ook geluiden op kan nemen. Door ditzelfde knopje een in te houden, neemt hij op. Laat je het knopje weer los dan herhaalt hij wat je opgenomen hebt. Dit is natuurlijk een geweldige functie voor kinderen. Grappige dingen zeggen, leuke geluiden maken, ze hadden enorm veel lol!

Speelgoed van het jaar; Cre-A-tures

Zoals ik al zei is dit speelgoed genomineerd als speelgoed van het jaar 2023, maar is dat wel terecht? Volgens ons wel! Cre-A-tures is erg leuk voor verschillende leeftijden. Je kan er je creativiteit in kwijt en het is erg goed voor de fijne motoriek. Het muziekje is leuk, de onderdelen zijn leuk en het is zo fijn om je kind er zelf mee te laten spelen en te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *