Zomertip | Kleurrijke ijsblokjes

We hebben al best veel heerlijke, warme dagen gehad dit jaar. En dat terwijl het nog helemaal niet zo lang zomer is. Kinderen vinden het…

by 

We hebben al best veel heerlijke, warme dagen gehad dit jaar. En dat terwijl het nog helemaal niet zo lang zomer is. Kinderen vinden het heel erg leuk om lekker veel buiten te spelen, maar toch kan het af en toe toch net iets te warm zijn. Daarom hebben we een leuke zomertip voor bedacht, namelijk kleurrijke ijsblokjes.

Het is echt super simpel om ze te maken en het effect is heel erg tof! Samen met jouw kinderen kun je deze DIY gaan maken. Zo leren ze gelijk kleuren mengen. Maar je kunt ze ook verrassen met een schaal vol met gekleurde ijsblokjes. Ik deed zelf dit laatste. En ja hoor, vooral bij mijn dochter was het een “wauw-effect”. Ze wilde graag aan de slag om een iglo te maken, maar dit bleek nog wel lastig, omdat de ijsblokjes glibberig werden. Maar het proberen te stapelen van de gekleurde ijsblokjes was ook erg leuk om te doen.

Wat heb je nodig

  • Een ijsblokjesvorm
  • Voedingskleurstof

Eigenlijk maak je de ijsblokjes op dezelfde manier al dat je normaal ook zou doen, alleen meng je van tevoren het water met wat kleurstof.

Deze vrolijke kleurrijke ijsblokjes zijn erg leuk om mee te spelen. Vooral tijdens warme zomer is het super tof! Maar naast dat ze lekker verkoelend zijn om mee te spelen, zouden ze ook gewoon in drankjes gedaan kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *