Zelf Tutu rokjes maken voor een pop of knuffel!

Tutu rokjes maken voor poppen of knuffels Deze maand wordt Nora 4 jaar. Om haar verjaardag helemaal compleet te maken leek het mij erg leuk…

by 

Tutu rokjes maken voor poppen of knuffels

Deze maand wordt Nora 4 jaar. Om haar verjaardag helemaal compleet te maken leek het mij erg leuk om haar zes lievelingsknuffels die dag ook extra feestelijk aan te kleden met een leuk rokje of jurkje. Ik besloot daarom op internet te gaan zoeken naar poppenkleertjes die haar lievelingsknuffels zouden passen. Helaas viel het mij op dat er vooral veel Barbie kleertjes en grote poppenkleertjes verkrijgbaar zijn. Er zijn wel leuke jurkjes en rokjes te koop die haar lievelingsknuffels zouden kunnen dragen, maar om nu 10 euro per jurkje uit te geven, vond ik toch wel te duur worden.

Nu is dit idee in mijn hoofd had, kon ik het eigenlijk ook niet meer loslaten. Zou ik zelf geen rokjes voor haar knuffels kunnen maken? Al snel kwam ik van die leuke tule rokjes tegen. Tutu rokjes vindt Nora ook helemaal geweldig en ze zouden perfect bij haar knuffels passen. Ik bestelde de benodigdheden en ik ging aan de slag!

Wat heb je nodig voor tutu rokjes voor knuffels en poppen

  • Tule. (Het liefst smalle stroken. Deze kocht ik via Aliexpress)
  • Goed rekbare haarelastiekjes (Deze kocht ik bij Wibra)
  • Goede schaar

Zo maak je zelf tutu rokjes

Het verraste mij enorm toen ik zag hoe je zelf heel gemakkelijk tutu rokjes kan maken! Vooral als de tule al uit een lange strook bestaat.

  1. Knip de tule in gelijke stroken. Hoe langer de strook, hoe langer het rokje. Ik heb ongeveer 20 stroken per rokje gebruikt.
  2. Knoop vervolgens iedere strook op dezelfde manier om het haarelastiekje heen. Hoe meer stroken je aan het elastiek bevestigd, hoe voller het tule rokje wordt. Ik vind het erg leuk als het een wat voller tutu rokje is. Hierdoor ziet het rokje er “luxer” uit.

Zodra je alle stoken tule geknoopt hebt, is het rokje klaar! Super gemakkelijk toch? Ik kan nu in ieder geval niet wachten totdat ik Nora kan verrassen met deze leuke rokjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *