Zelf taarttoppers maken van klei

Bij een verjaardag hoort taart. Vooral bij een kinderverjaardag is een taart echt onmisbaar. Je kan voor een gewone taart uit de supermarkt gaan, maar…

by 

Bij een verjaardag hoort taart. Vooral bij een kinderverjaardag is een taart echt onmisbaar. Je kan voor een gewone taart uit de supermarkt gaan, maar het is natuurlijk extra gezellig als de verjaardagstaart versierd is met een leuke taarttopper, kaarsjes en/of sprinkles. Vooral kinderen vinden dit geweldig. Maar hoe zorg je er nu voor dat een verjaardagstaart er extra feestelijk uitziet? Heel gemakkelijk! Want met kinderklei kun je zelf je eigen taarttoppers maken. Hoe? Ik leg het je uit!

Wat Heb Je Nodig

  • Klei (bijvoorbeeld van Play-doh)
  • Uitsteekvormpje
  • Satéprikkers
  • Blanke nagellak

Zo Maak Je Je Eigen Taarttopper Van Klei!

  1. Eigenlijk kun je van klei alles maken wat je leuk vindt. Van lieve diertjes tot aan regenbogen. Ik heb er zelf voor gekozen om leuke sterren als taarttoppers te maken.
  2. Het leek mij een leuk idee om sterren in verschillende kleuren te maken. Ik heb hiervoor verschillende kleuren klei met elkaar gemengd, er een grote bal van gemaakt en het vervolgens uitgerond. De klei die ik gebruikt heb is van Play-Doh. Deze klei heeft mooie, felle kleuren.
  3. Door middel van een uitsteekvormpje heb ik de sterren gemaakt. Aan de onderkant van de ster heb ik voorzichtig een satéprikker gedaan en toen kon de klei drogen.
  4. Zodra de klei droog is kun je er een laagje blanke nagellak overheen doen. Let er wel op dat goedkope klei kan gaan schimmelen wanneer je het laat drogen. Vooral bij de klei van de Action is dit het geval.

Extra tip: Doe wat glitters op de natte nagellak om nog leukere taarttoppers te maken.

Eventueel zou je bij de Action ook Polymeer klei kunnen kopen. Dit is klei dat je zelf kan afbakken in de oven en ook erg leuk om taarttoppers van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *