Zelf speel sneeuw maken van Baking Soda en crème

Wij vinden het ontzettend leuk om zelf iets te maken. Of dit nu in de keuken is of iets om mee te spelen, het levert…

by 

Wij vinden het ontzettend leuk om zelf iets te maken. Of dit nu in de keuken is of iets om mee te spelen, het levert vaak veel plezier op. Het is erg gezellig om samen iets te maken en als je er daarna ook nog erg leuk mee kan spelen, is het natuurlijk helemaal geweldig. Dit was ook het geval bij de speel sneeuw. Vorige week lag er in eens een laag echte sneeuw buiten. Natuurlijk gingen we naar buiten om lekker in de sneeuw te spelen. Helaas was de sneeuw in de middag al weer gesmolten. Dit bracht mij op het idee om zelf sneeuw te gaan maken. Oké, niet de sneeuw zoals we buiten hadden meegemaakt, maar speel sneeuw. Een beetje hetzelfde idee als speelzand of magnetisch zand, maar dan sneeuw waarmee je kan spelen.

Met maar twee ingrediënten maakten we best wel veel speel sneeuw en het was een groot succes! En dit succes moet natuurlijk gedeeld worden. Daarom delen we vandaag het recept om je eigen speel sneeuw te maken. Super leuk tijdens deze tijd van het jaar!

Speel sneeuw

Wat heb je nodig om speel sneeuw te maken

  • Wij hebben voor twee doosjes Baking Soda gekozen, maar je kan ook voor één doosje kiezen.
  • Witte of doorzichtige body lotion, crème of conditioner

Zelf speel sneeuw maken

Het maken van speel sneeuw is super gemakkelijk. Je gebruikt de Baking Soda als basis en je voegt hier de body lotion, crème of conditioner aan toe. Dit moet je even op gevoel doen. Doe er iedere keer een beetje bij, meng het goed door de Baking Soda en bepaal of je de structuur van het speel sneeuw goed vindt voelen.

Om de speel sneeuw nog leuker te maken kun je er vormpjes in leggen. Wij hebben de vormpjes gebruikt die je ook voor speelzand zou kunnen gebruiken. Ook zou je er wat glitters door heen kunnen doen, om de sneeuw nog meer te laten sprankelen.

Hebben jullie de smaak te pakken? Ga dan ook eens zelf zoutdeeg maken. Dit is erg gemakkelijk om te doen, je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig en levert ook veel speelplezier op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *