Verjaardagstaart zonder brandend kaarsje

Over twee weken is Tim jarig. Hij wordt gewoon al 3 jaar. Jeetje, wat gaat de tijd snel! Maar wat leuk is het dat hij…

by 

Over twee weken is Tim jarig. Hij wordt gewoon al 3 jaar. Jeetje, wat gaat de tijd snel! Maar wat leuk is het dat hij nu een leeftijd heeft dat hij zelf zijn wensen voor zijn verjaardag kenbaar kan maken. Hij zou namelijk heel graag een regenboog verjaardagstaart willen hebben. Nora heeft deze ook gehad toen ze 3 jaar én 4 jaar werd en het blijft de meest geweldige taart die ze ooit gezien hebben. Het leuke aan een kinderverjaardag is natuurlijk dat er een grote verjaardagstaart voor je neergezet wordt en dat je kaarsjes uit mag blazen. Tim is alleen niet zo’n grote ster in het uitblazen van kaarsjes. Ik heb daarom een “3” in de vorm van een vuurwerk-sterretje gekocht. Dit gaat hij vast geweldig vinden! Maar mocht je net als ik één kindje hebben dat het lastig vinden om kaarsjes uit te blazen, een verjaardag gaat vieren op een plek waar geen brandende kaarsjes mogen zijn of een verjaardag vieren van iemand die bang voor vuur is, dan heb ik een heel leuk alternatief bedacht! We hebben namelijk verjaardag kaarsjes zonder vuur gemaakt!

Wat heb je nodig

  • Papieren rietjes
  • Goudkleurig of geel papier – karton. Ik heb dit goudkleurige papier om een chocolade reep van de Lidl vandaan gehaald. Ideaal om voor deze DIY te gebruiken.
  • Schaar

Zo maak je zelf verjaardag kaarsjes

1. Maak de rietjes op maat door ze af te knippen. Denk er aan dat de rietjes nog een klein beetje in het taartje gedrukt gaan worden.

2. Knip de vlammetjes uit. Het is misschien een paar keer passen voordat je het perfecte formaat hebt. Het is wel handig als je het vlammetje een stukje hoger knipt, zodat het gemakkelijk in het rietje blijft staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *