Toverstokjes met fruit

Veel scholen organiseren aan het einde van het jaar een Kerstdiner. Dit houdt in dat in alle klaslokalen de tafels tegen elkaar aangeschoven worden en…

by 

Veel scholen organiseren aan het einde van het jaar een Kerstdiner. Dit houdt in dat in alle klaslokalen de tafels tegen elkaar aangeschoven worden en er gezellig samen gegeten gaat worden. Meestal is dit vlak voor de Kerstvakantie. Dit jaar is het voor ons de eerste keer dat we op de basisschool een kerstdiner gaan meemaken. Nora zit namelijk in groep 1 en ook wij mogen een hapje meenemen om te serveren tijdens het kerstdiner op school. Wij hebben gekozen om een fruitstokje te maken. Dit is natuurlijk vrij simpel om te maken. Je gebruikt een satéprikker, prikt er wat stukjes vers fruit aan en klaar. Meer is er voor een kind van deze leeftijd eigenlijk ook niet nodig. Kinderen willen graag precies weten wat ze voorgeschoteld krijgen en daarom zijn fruitstokjes ook ideaal om te maken voor een kerstdiner.

Toch heb ik het nog net iets gezelliger gemaakt. Nora is dol op verkleden, regenbogen en toverstafjes en daarom heb ik van ons fruitstokje een toverstokje gemaakt. Heel simpel om te maken, budget-proof en het gaat hoe dan ook de aandacht trekken. Wil je ook van deze leuke toverstokjes met fruit maken? Ik ga je vertellen hoe het moet!

Dit idee is niet alleen heel erg leuk om na te maken voor een kerstdiner op school, maar is natuurlijk ook erg leuk als traktatie.


Wat heb je nodig

  • Satéprikkers of andere lange stokjes
  • Lintjes (cadeau lintjes of satijnen lintjes)
  • Sterretjes (vilt, viltenstickers, stervormige spekkies of sterretjes uit fruit gesneden
  • Vers fruit (Ik koos voor aardbei, mandarijn, mango, groene druif en blauwe bes)

Satéprikkers

Satéprikkers kun je in verschillende winkels kopen. Soms hebben winkels als de Xenos nog andere stokjes die geen scherpe punt hebben. Deze lijken misschien nog net iets meer op een toverstokje. Helaas kon ik deze niet vinden en daarom heb ik gekozen voor gewone satéprikkers. Hier betaalde ik nog geen 1 euro voor.

Lintjes

Het leukste is om satijnen lintjes te gebruiken. Deze zijn alleen vaak wat duurder dan cadeau lintjes. Tijdens mijn zoektocht naar lintjes kwam ik een rol met 6 verschillende kleuren cadeau lintjes tegen bij de Action. Ze hebben een holografisch kleurtje en passen daarom ook perfect bij een toverstokje. Ook hier betaalde ik iets van €0,80 per rol voor. Ik nam twee rollen mee en ik maakte 26 toverstokjes (Er was nog lint over).

Sterretjes

Tenslotte kocht ik vilten sticker sterretjes bij de Action en de Hema. Deze vond ik bij de kinder knutselspullen. Kun je deze stickertjes niet vinden, dan kun je ze ook vervangen voor gewoon vilt of vers fruit als ananas, meloen of mango. Het enige nadeel is dat je er dan nog wel wat meer werk van hebt. Naast de vilten sticker sterretjes waren er ook vilten sticker hartjes en vlindertjes. Deze zijn ook leuk om te gebruiken.

Zo maak je toverstokjes met fruit

Knip de lintjes af op een gewenste lengte. Die van mijn zijn ongeveer 20 cm lang, maar ze mogen ook korter en langer. Houdt er wel rekening mee dat lange lintjes ook wat onhandig kunnen worden en korte lintjes misschien niet sierlijk genoeg zijn.

Knoop de lintjes samen om een satéprikker heen. Trek het knoopje zo strak mogelijk aan, zodat het niet gemakkelijk los kan gaan. Ik vind het zelf het mooiste als de uiteinden van de lintjes naar boven steken. Deze uiteinden kun je namelijk weer tussen de vilten sticker sterretjes plakken, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn en de lintjes extra goed vast zitten.

Plak aan de bovenkant van de satéprikker, over de uiteinden van de lintjes, twee sterretjes tegen elkaar aan. Heb je gekozen voor een stukje vers fruit, zorg er dan voor dat de stukjes fruit dik genoeg zijn en goed blijven zitten. Misschien dat je de uiteinden van de lintjes ook nog een beetje in het stukje fruit kan verwerken, waardoor ze minder zichtbaar worden.

En nu hoeft je alleen nog maar stukjes vers fruit aan de satéprikker te prikken. Denk aan stukjes aardbei, frambozen, blauwe bessen, mango, meloen, appel, peer en bramen. Aangezien onze toverstokjes met fruit voor de kinderen uit groep 1 bedoeld zijn, heb ik er niet heel veel fruit aangeprikt. Maar ook hierin ben je helemaal vrij om zelf te bepalen welke fruit en de hoeveelheid fruit je gaat gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *