Speelzand om je eigen ijsjes mee te maken

Spelen met speelzand blijft een groot succes bij ons. Helemaal als het ook nog eens alle kleuren van de regenboog heeft. Nora vindt het heel…

by 
zelf speelzand maken

Spelen met speelzand blijft een groot succes bij ons. Helemaal als het ook nog eens alle kleuren van de regenboog heeft. Nora vindt het heel fijn om met alle kleuren apart te spelen en ze zo lang mogelijk gescheiden te houden. En Tim vindt het weer heerlijk om alles door elkaar te mengen. Zo grappig om te zien dat ze allebei anders met het speelzand omgaan en toch even veel plezier hebben. Gekleurd speelzand maken we daarom regelmatig zelf. Het is namelijk heel gemakkelijk en best leuk om te doen. Maar dit keer maakten we het extra leuk door er een “ijsjes-variant” van te maken. Dit was een groot succes!

Zoals ik al zei is het heel gemakkelijk om je eigen speelzand te maken. Wel moet ik zeggen dat deze DIY niet helemaal veilig voor kinderen is, omdat we gebruik gaan maken van stoepkrijt. Het is dan ook niet de bedoeling dat ze de “ijsjes” echt in hun mondje gaan steken. Maar goed, gewoon stoepkrijt zouden ze waarschijnlijk ook niet op gaan eten. Dus wil je je kinderen ook verrassen met een grote bak speelzand? Hier komt de DIY!

Wat heb je nodig

Voor het speelzand om je eigen ijsjes te maken heb je maar 3 benodigdheden nodig.

  • Bloem
  • Stoepkrijt
  • Olie

Eventueel strijkkralen of andere kleine dingetjes om de ijsjes mee te versieren.

Zo maak je je eigen speelzand om ijsjes mee te maken

  1. Doe een paar kopjes bloem in een kom. De hoeveelheid bloem is afhankelijk van hoeveel speelzand je wilt maken.
  2. Pak een stoepkrijtje en maak het fijn met een rasp. Je kan zelf weten welke kleur stoepkrijt je hiervoor gaat gebruiken. Wij hebben gekozen voor een geel krijtje en een roze krijtje.
  3. Voeg er een grote scheut olie aan toe en meng het goed met elkaar. Zodra het mengsel een beetje gaat binden, dan heb je voldoende olie. Anders kun je er nog een beetje olie bij doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *