Samen bloembollen planten

Het klinkt misschien nog veel te vroeg maar tussen september en halverwege december is de beste periode om bloembollen te gaan planten. Er wordt zelfs…

by 

Het klinkt misschien nog veel te vroeg maar tussen september en halverwege december is de beste periode om bloembollen te gaan planten. Er wordt zelfs gezegd dat wanneer je de bloembollen van voorjaarsbloeier zo vroeg mogelijk plant, dat ze nog beter zullen bloeien. Wij zijn dol op de lente en natuurlijk op mooie bloemen, dus dit was een heel gezellig klusje om te gaan doen. Bij de Lidl kocht ik een mix van een aantal verschillende bloembollen en toen konden we aan de slag!

Laarsjes aan, schepje bij de hand en een gevulde gieter. Wij waren er klaar voor. We namen onze taak heel serieus. En het leuke was dat er verschillende bolletjes in de verpakking zaten. Hele lieve kleine bloembollen en van die grote, dikke bloembollen. We zochte de beste plekjes in de tuin op en daar werden kleine kuiltjes gegraven. Eén voor één gingen de bloembollen de grond in. Er werd een laagje aarde overheen geschept en daarna kregen alle bloembollen een grote scheut water. Dit laatste is niet nodig, maar het maakte het wel helemaal compleet.

Naast dat het heel erg leuk is, is het ook erg leerzaam om in de tuin / natuur bezig te zijn. Lekker de handjes vies maken, zorgvuldig een bloembol planten en hier en daarom kom je misschien ook een insect tegen. Wij kramen vooral veel regenwormen tegen die we even een ander plekje hebben gegeven. We moest natuurlijk wel genoeg ruimte hebben om onze bleomenbollen te kunnen planten, zonder een beestje pijn te doen. Dit lukte heel goed en alle bloembollen kregen een goed plekje. En dan straks, in het voorjaar, zullen de bloemen boven de grond gaan komen. Het is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd of ze het nog onthouden hebben dat ze de bloembollen geplant hebben, maar de verrassing blijft waarschijnlijk erg groot als er straks prachtige bloemen gaan groeien en bloeien. Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat we straks weer een prachtige voorjaarstuin hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *