Stiekem had ikzelf enorm veel zin om deze DIY te gaan maken. We vinden het altijd erg leuk om met kleuren te spelen en ik verwachtte hierdoor al dat het maken van Regenboog zout heel goed in de smaak zou vallen. En ja hoor, het was een groot succes! Niet alleen het voorbereiden van het regenboog zout was heel erg leuk om te doen, maar ook het uiteindelijke resultaat was een groot feest. Benieuwd naar deze leuke, kleurrijke en vooral simpele DIY? Hier komt ie!
Wat heb je nodig
- Keukenzout
- Voedingskleurstof (bijvoorbeeld van dr Oetker)
- Plastic zakjes
Zo maak je je eigen Regenboog zout
- Doe in ieder zakje wat zout. Het is afhankelijk van hoeveel regenboog zout je wilt maken. Ik deed zelf ongeveer één klein kopje zout in het zakje.
- Voeg een klein beetje voedingskleurstof aan ieder zakje zout toe en meng kleuren met elkaar zodat je ieder zakje zout een andere kleur kan geven. Geel, blauw, rood, groen (1 druppel blauwe kleurstof en 2 druppels gele kleurstof), oranje (1 druppel rode kleurstof en 2 druppels gele kleurstof) en paars (1 druppel blauwe kleurstof en 1 druppel rode kleurstof).
- Knop de zakjes met zout dicht en kneed de kleurstof door het zout heen. Dit is trouwens zo fijn om te doen. Mijn kinderen vonden dit al erg leuk, omdat je het zout langzaam in een kleur laat veranderen. Daarnaast leren je natuurlijk ook meer over het mengen van kleuren.
- Zodra alle zakjes zout een mooie kleur hebben gekregen, kun je het regenboog zout in een grote speelbak doen. Ik heb ervoor gekozen om de verschillende kleuren in een cirkel neer te leggen en vervolgens tegen de bak aangetikt om de kleuren te verspreiden, maar als je dit lastig vind zou je het ook in verschillende bakjes kunnen doen en jouw kinderen zelf de kleuren kunnen laten mengen.
- Mijn kinderen wisten niet wat ze zagen toen ze al die mooie regenboogkleuren zagen! Ik heb er een paar keukenspulletjes bij gelegt, waarmee ze lekker konden gaan spelen, mengen en scheppen en dit was een heel groot succes!
Het was ook zo grappig om te zien dat mijn beide kinderen anders met deze DIY omgingen. Zo schepte mijn dochter voorzichtig de verschillende kleuren in een bakje en vond mij zoon het heerlijk om met z’n handen door het zout heen te gaan.
Ze hebben er erg lang mee gespeeld en er werden steeds meer spulletjes bij gehaald. Denk aan een zeefje, garde en auto’s.
Na een tijdje waren alle kleuren gemengd en ook toen was het nog steeds erg leuk om er mee te spelen. Het zout voelt heel fijn aan en het heeft veel weg van het zand op het strand. Deze DIY vind ik dan ook een hele grote aanrader! Het enige waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat zout kan prikken in wondjes en kinderen het ook niet in hun ogen moeten wrijven.
3 comments