Regenboog taarttopper van Polymeer klei

Tijdens een kinderverjaardag vind ik het extra feestelijk als de verjaardagstaart gedecoreerd is. Leuke diertjes, poppetjes of andere taarttoppers. Mijn dochtertje is dol op alles…

by 

Tijdens een kinderverjaardag vind ik het extra feestelijk als de verjaardagstaart gedecoreerd is. Leuke diertjes, poppetjes of andere taarttoppers. Mijn dochtertje is dol op alles met regenbogen. In maart wordt ze vier jaar en dan vind ik het wel leuk om haar weer een regenboogtaart te geven. Deze vond ze vorig jaar geweldig en ook dit jaar hoopt ze dat ze er weer eentje krijgt. Nu zag ik bij de Action Polymeer klei liggen. Ik kende het nog niet, maar toch werd ik nieuwsgierig. Het is een soort van Fimo klei dat je in de oven kan doen om het hard te laten worden. Dit bracht mij op het idee om zelf een taarttopper te maken voor de regenboogtaart! Ik kocht een pakketje met verschillende soorten polymeer klei voor ongeveer 6 euro en ik ging aan de slag!

Polymeerklei van de Action

Helaas kon ik op internet niet het pakketje met de verschillende kleuren polymeer klei terug vinden, maar wel een kleinere verpakking. DécoTime hobby afbakklei | Action.com. Zo heb je toch een beetje een idee wat ik bedoel.

Voor de regenboog taarttopper gebruikte ik 7 verschillende kleuren. Voordat je de klei goed uit kan rollen moet je het eerst warm maken door het met je handen te kneden. Dit is best een zwaar werkje. Ik heb gelezen dat de Polymeer klei van de Action best hard is vergeleken met duurdere polymeerklei uit hobbywinkels. Maar goed, zodra het wat opgewarmd is, kun je er van alles mee maken.

Regenboog taarttopper maken

Ik maakte van iedere kleur een lange rups en legde de kleuren tegen elkaar aan. Ze begonnen gelijk al wat tegen elkaar aan te plakken. Zodra ik alle kleuren tegen elkaar aangelegd had, boog ik ze in de vorm van een regenboog. De uiteinden van de kleuren polymeerklei sneed ik af met een mesje, zodat ze allemaal gelijk waren. En tenslotte prikte ik in het uiteinde van de groene klei nog een gaatje met een satéprikker. Als je de taarttopper op de taart zet, moet hij natuurlijk wel kunnen blijven staan. Door een kleine satéprikker in het gaatje te doen, kun je hem ook gemakkelijk in de taart zetten.

Polymeer klei afbakken

Om de polymeer klei van de Action af te bakken die je het tussen de 15 en 20 minuten in de oven op 130 graden Celsius. Dit vond ik best kort, maar het klopte precies. De klei was hard geworden en werd alleen nog maar harder wanneer ik het een tijdje op de oven liet afkoelen. Daarnaast viel het mij op dat de klei er precies hetzelfde uitzag als toen ik het in de oven deed. Perfect!

Ik ben echt heel blij met het resultaat! De regenboogtaarttopper is super gemakkelijk en snel om te maken en het is heel leuk om de verjaardagstaart extra mee te decoreren!

Wat kun je nog meer maken van Polymeer klei

  1. Onderzetters
  2. Kaarsenstandaard
  3. Waxinelichthouder
  4. Oorbellen
  5. Muurhanger
  6. Plantenbakje
  7. Poppetjes
  8. Sleutelhangers
  9. Houder voor droogbloemen
  10. Speelfruit om mee te spelen

Zo maak je je eigen wolken klei!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *