Paaseieren verven in pastelkleuren

Het verven van Paaseieren is een jarenlange traditie dat echt bij Pasen hoort. Vooral als je kinderen hebt is dit ontzettend leuk om te doen….

by 

Het verven van Paaseieren is een jarenlange traditie dat echt bij Pasen hoort. Vooral als je kinderen hebt is dit ontzettend leuk om te doen. Schortje voor, verfbakjes vol en kliederen maar. Ze kunnen zich heerlijk uitleven en wat is er leuker dan kleuren mengen? Voor deze simpele DIY gaan we geen gebruik maken van verf, maar we gaan wel lekker mengen en kliederen. Het wordt misschien een klein rommeltje, maar de vingers kunnen er bij afgelikt worden.

Wat Heb Je Nodig

  • Kleine kommetjes of een cupcake bakvorm
  • Slagroom
  • Kleurstof
  • Witte gekookte eieren

Eieren Verven met kleurstof

  1. Het beste kun je witte gekookte eieren gebruiken, omdat je zo de kleurstof beter blijft zien.
  2. Voor het Paas eieren verven in Pastelkleuren doe ik ieder kommetje of cupcake vormpje wat slagroom. Wil je verschillende kleuren aan je paaseieren geven, dan kun je ook een grote kom gebruiken.
  3. Druppel er wat kleurstof in. Ik raad aan om de kleurstof van tevoren te mengen als je bijvoorbeeld groen, oranje of paars wilt hebben.
  4. Leg in ieder vormpje of kommetje een wit ei en meng het ei door de slagroom/kleurstof heen.
  5. Laat de kleurstof goed intrekken. Je kunt de eieren even in de koelkast zetten. En veeg vervolgens de slagroom met keukenpapier van de eieren af. Dit is ook een beetje geklieder, maar als de kleurstof goed ingetrokken is blijft het mooi zitten.

Onze Paaseieren zijn uiteindelijk vooral roze en blauw geworden, maar wij hebben de kleurstof niet van tevoren gemengd. Dit gaan we de volgende keer wel doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *