Moederdag cadeautje fotohoudertje

Moederdag komt er weer aan. Met kinderen is het erg leuk om iets leuks te gaan maken als moederdag cadeautje. Een heerlijk ontbijtje, een mooie…

by 

Moederdag komt er weer aan. Met kinderen is het erg leuk om iets leuks te gaan maken als moederdag cadeautje. Een heerlijk ontbijtje, een mooie kunstwerkje of een mooie bos bloemen. Moeders zijn al snel gelukkig met eigen creaties en dat is natuurlijk ook niet zo gek. Kinderen steken hun creativiteit in het Moederdag cadeau en als jouw moeder er dan ook nog eens van gaat stralen, dan is het cadeau voor Moederdag helemaal geslaagd! Het leek me daarom leuk om vandaag een heel leuk Moederdag cadeautje / DIY te delen. We gaan namelijk een heel lief fotohoudertje maken in de vorm van een hartje. Heel simpel en schattig en je kan er gelijk ook jullie lievelingsfoto in zetten.

Wat Heb Je Nodig

  • Luchtdrogende klei (Action) of klei die je af moet bakken
  • IJzerdraad. Zilverkleurig of goudkleurig (Sostrene Grene)
  • Schaar of tang
  1. Het is heel gemakkelijk om deze leuke fotohoudertjes te maken. Het is alleen even lastig om een hartje te maken, maar zodra je dit hebt wordt het alleen maar gemakkelijk. Het leuke aan ijzerdraad is dat je het zo vaak kan buigen als je wilt. Dus lukt het eerst nog niet om een hartje te maken, dan kun je hem gewoon opnieuw proberen te vormen. Om het hartje te maken houd je eerst een stukje ijzerdraad ongebogen. Dan ga je een hartje maken door twee boogjes te maken. Vervolgens draai je het ijzerdraadje om het andere stukje heen en maak je nog een hartje. Zie foto. Nu draai je nog een keer om het ijzerdraadje heen en maak je een draaiende beweging lang het ongebogen draadje naar beneden.
  2. Het ijzerdraad knip je af met een schaar of tang.
  3. Nu gaan we het stukje klei maken waar we het ijzerdraad hartje in kunnen prikken. Bij luchtdrogende klei hoef je alleen maar een bolletje te maken en deze iets plat te maken. Maar andere klei moet nog even afgebakken worden in de oven. Let er op dat je het bolletje klei wel groot genoeg maakt, zodat hij niet om kan vallen als je straks een foto in het houdertje plaatst.

Wil je graag iets doen samen met je moeder? Bekijk dan het lijstje met leuke uitjes om te doen met je moeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *