Knutseltip: Rupsje Nooitgenoeg verven en knippen

Tim (3 jaar) is helemaal weg van Rupsje Nooitgenoeg. En stiekem vind ik dit erg leuk, want Rupsje Nooitgenoeg is natuurlijk heel erg schattig. Ik…

by 

Tim (3 jaar) is helemaal weg van Rupsje Nooitgenoeg. En stiekem vind ik dit erg leuk, want Rupsje Nooitgenoeg is natuurlijk heel erg schattig. Ik lees het verhaal heel vaak voor en ook de kijkboekjes blijven leuk. Maar naast de leuke boeken zijn er ook nog heel veel leuke knutseltips waarbij het kleine rupsje de hoofdrol speelt. Ik ging dit keer samen aan de slag met Tim om een Rupsje Nooitgenoeg te maken. Deze maakten we van verf. Vervolgens knipte ik de vormen uit en plakten we samen de vormen op de juiste plek.

Wat heb je nodig

  • Uitwasbare verf
  • Kwasten of verfrollers
  • Twee vellen wit papier
  • Een gekleurd papier
  • Schaar
  • Lijm

Zo maak je samen een hele leuke Rupsje Nooitgenoeg

Tim vindt het leuk om te verven en vooral als je ook nog eens van die grote verfrollers tevoorschijn haalt, wordt het helemaal een feestje. Deze verfrollers vond ik bij de kinderknutselspullen bij de Action. Het kostte niet veel en je hebt er aardig wat plezier meer. Ook de verf haalde ik bij de Action. Altijd handig om in huis te hebben. Vooral als het zo regenachtig weer is.

Ik maakte eerst een bordje met groene en donkergroene verf. Tim ging gelijk aan de slag met de verfroller. Ook deed ik er een klein beetje gele verf bij voor de oogjes. Zodra er genoeg groene verf op het papier zat, kon de verf drogen.

Nu was het tijd voor de rode verf. Ik deed er ook een klein beetje paarse verf bij voor het mondje en de voelsprieten.

Zodra de verf gedroogd heb, kunnen de vormen uitgeknipt worden. Dit is nog best een precies werkje, waardoor je dit beter aan een volwassene over kan laten. Eventueel zou je de vormen ook eerst met potlood kunnen tekenen.

De vormen waren uitgeknipt en toen was het tijd om ze één voor één op te gaan plakken. Het was geweldig om te zien hoe duidelijker het rupsje werd. De oogjes van Tim begonnen steeds meer te stralen en wat was hij trots toen hij klaar was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *