Kleine vlaggenslinger maken

Vlaggertjes en slingers zijn geweldig! Ik vind het eigenlijk dat er op iedere babykamer of kinderkamer wel slingers moeten hangen. Het liefst van die leuke…

by 

Vlaggertjes en slingers zijn geweldig! Ik vind het eigenlijk dat er op iedere babykamer of kinderkamer wel slingers moeten hangen. Het liefst van die leuke stoffen vlaggenlijntjes of van die kartonnen vlaggetjes met mooie printjes. Zowel bij Nora als bij Tim op de kamer hangen slingers. Ik heb ze bij beide kamers voor het raam hangen, omdat ik dit het leukste vond staan en het ook het gemakkelijkste op te hangen was. Maar naast die leuke grote slingers, zijn kleine slingertjes ook wel echt heel tof! Je kunt ze als taarttopper voor een verjaardagstaart gebruiken, voor in een poppenhuis of gewoon als extra decoratie op de kinderkamer.

Wat heb je nodig

  • Gekleurd papier
  • Touw
  • Lijm

Zo maak je zelf slingertjes

Het is echt heel simpel om zelf de vlaggetjeslijn te maken. Je vouwt de gekleurde papiertjes één keer dubbel. Vervolgens knip je er langwerpige driehoekjes uit. Zorg ervoor dat de bovenkant van de vlaggetjes dicht blijft zitten.

Vouw de kleine vlaggetjes één voor één om een stukje touw heen en plak het vast met lijm. Gebruik niet te veel vloeibare lijm, anders wordt het papier misschien te nat en dat ziet er niet zo mooi uit.

Simpel he! En zo leuk! Ik heb het zelf voor de 3de verjaardag van Nora gemaakt en op de taart gezet. In plaats van gekleurd papier heb ik toen gebruik gemaakt van wasbi tape. Dit werkt ook wel erg handig!

Mocht je het gemist hebben? Naast slingers kun je ook heel gemakkelijk je eigen verjaardagstaart kaarsjes zonder vlam maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *