Kinderkamer | Leeuw Van Raffia

LEEUW WANDHANGER VOOR EEN KINDERKAMER Wandhanger Leeuw. Een tijdje geleden plaatste ik op Instagram mijn eigen gemaakte leeuw voor aan de muur van een kinderkamer. Ik…

by 

LEEUW WANDHANGER VOOR EEN KINDERKAMER

Wandhanger LeeuwEen tijdje geleden plaatste ik op Instagram mijn eigen gemaakte leeuw voor aan de muur van een kinderkamer. Ik kreeg er heel veel leuke reacties op en ik kreeg zelfs foto’s van meiden die ook deze wandhanger gemaakt hebben. Super leuk! En zo zie je maar weer dat je zelf toch hele leuke kinderkamer decoratie kan maken voor heel weinig geld. Want deze lieve wandhanger met leeuwenkop kost maar €3,-! De placemat kostte namelijk maar €2,99 en de rest van de benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis.

Ik maakte mijn leeuwtje voor mijn zoontje, omdat er nog een leeg stukje in zijn kinderkamer te vinden was. En nog steeds word ik blij als ik hem zie hangen. Mocht je de Instagram post gemist hebben, dan kun je het hieronder allemaal terug lezen hoe je ook zo’n schattige leeuw wandhanger kan maken. Het is heel simpel, je hebt bijna niets nodig en ik weet zeker dat je straks trots op het resultaat bent!

WANDHANGER LEEUW

Wat Heb Je Nodig

  • Een placemat (ik kocht deze bij de Xenos)
    (Placemat rond met franjes / raffia – ⌀38 CM)
  • Een schaar
  • Zwarte garen
  • Eventueel lijm

Zo Maak Je De Wandhanger Leeuw Van Raffia

  1. Haal de franjes van de placemat af. Dit worden de manen van leeuw. Als het goed is zitten ze vast doormiddel van wat garen, waardoor je ze gemakkelijk los kan knippen.
  2. Knip de placemat in de juiste grootte. Ook dit is gemakkelijk te doen met een schaar door met de lijn mee te gaan en het laatste stukje rechtdoor af te knippen.
  3. Nu komt het lastige gedeelte. We gaan de garen gebruiken om ogen, een neusje en een mond te maken. Ik heb zelf niet veel ervaring met borduren of wat dan ook, maar als je gewoon te tijd neemt, dan gaat het je vast lukken!
  4. Bevestig de “manen” aan het hoofd van de leeuw. Dit kun je doen met de garen, maar je kan natuurlijk ook lijm gebruiken. En klaar is je leeuwen wandhanger!

Wil je nog een leuke DIY maken? Neem dan eens een kijkje bij de categorie DIY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *