Kersthangertjes Maken Van Klei

Rond de feestdagen is het extra leuk om aan de slag te gaan met DIY´s om het nog gezelliger in huis te maken. Vooral met…

by 

Rond de feestdagen is het extra leuk om aan de slag te gaan met DIY´s om het nog gezelliger in huis te maken. Vooral met kinderen is dit erg leuk. Daarom gaan we vandaag kerstboomhangertjes maken van klei in de vorm van sterretjes. Het is een beetje afhankelijk van de leeftijd van jouw kind(eren), maar in principe zou iedere kind mee kunnen helpen. We gaan deze kersthangertjes namelijk maken van de witte klei van de Action en versieren met veel glitters. Benieuwd hoe je ze maak? Ik laat het zien!

Leuke Kerststerren Maken Van Klei

Wat heb je nodig

  • Witte klei (Boetseerklei van de Action)
  • Een deegroller of een glas met reliëf
  • Uitsteekvormpje voor bijvoorbeeld koekjes
  • Glitterlijm (ook verkrijgbaar bij de Action)
  • Satéprikker

Zo maak je leuke kerstboomhangertjes van klei

  1. Rol de klei uit. Ik had nog een glas met reliëf in de kast staan en deze maakt het net wat feestelijker. Maar mocht je niet zo’n glas hebben, dan kun je een vaasje of gewoon een deegroller gebruiken. Wanneer je kind wat ouder is, dan zou hij of zij je hierbij kunnen helpen.
  2. Bij winkels als Blokker, Action of Hema kun je hele leuke uitsteekvormpjes vinden. Dit sterretje kocht ik bij de Wibra.
  3. Om de kerstboomhangertjes straks op te kunnen hangen prik je met een satéprikker een klein gaatje door de klei waar je een touwtje of kerstbalhaakje doorheen kan halen.
  4. Laat de klei goed drogen. Dit duurt wel even. Ongeveer twee dagen.
  5. Jonge kinderen kunnen nu helpen met het versieren van de kerstboomhangertjes van klei. Bij de Action vond ik een paar flessen met glitterverf. Superleuk! Maar je zou natuurlijk ook gewoon glitters met lijm kunnen mengen.

Het resultaat vind ik heel erg leuk gevonden! Mijn kinderen vonden het ook erg leuk en gezellig om te maken en waren ook erg trots op het eindresultaat. We hebben een paar sterretjes aan de opa’s en oma’s gegeven en natuurlijk ook een paar in onze kerstboom gehangen.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *