Halloween spookjes van slagroomsoesjes

Op 31 oktober is het Halloween. Dit oorspronkelijk Amerikaans feest wordt ook in Nederland steeds populairder. Nu is het best een spannend feest, maar toch…

by 

Op 31 oktober is het Halloween. Dit oorspronkelijk Amerikaans feest wordt ook in Nederland steeds populairder. Nu is het best een spannend feest, maar toch vinden ook jonge kinderen het erg leuk om zich als gekke monstertjes te verkleden. Daarnaast staat Halloween bekend om de gezellig versiering en griezelige hapjes. We delen daarom hele leuke en simpele spookjes gemaakt van slagroom soesjes die iedereen kan maken en die zooooo lekker zijn! We dook de keuken in om een super simpel Halloween recept / DIY te maken en ta-da hier is het resultaat!

Spooksoesjes maken

Wat Heb Je Nodig

  • Slagroomsoesjes
  • Witte chocolade (ongeveer 200 gram)
  • Snoep oogjes (deze kun je kopen in de supermarkt, Wibra, Xenos en Action)

Zo Maak Je Dit Recept Voor Halloween

  1. Zorg ervoor dat de soesjes ontdooit zijn. Smelt de witte chocolade au bain marie of in de een hittebestedig schaaltje in de magnetron.
  2. Dip de bovenkant van de slagroomsoesjes in de gesmolten, witte chocolade. Niet te ver, want het moeten wel op spookjes gaan lijken. Leg de soesjes op een bord, zodat de gesmolten chocolade weer hard kan worden.
  3. Is de chocolade bijna gestolt, dan doe je er twee eetbare oogjes op. Wanneer je dit te vroeg doet, kan het zijn dat de oogjes naar beneden glijden
  4. Zet de spooksoesjes even in de koelkast en genieten maar!
witte chocola spooksoesjes voor Halloween

We vonden het heel leuk om ze te maken, maar nog leuker om ze op te eten! De combinatie van slagroomsoesjes en chocolade is zo lekker! En de spookjes passen perfect bij Halloween. Het staat heel gezellig op een schaal tijdens het kijken van een spannende Halloweenfilm. Oh, en hoe tof is het om de spookjes van slagroom soesjes te trakteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *