Gekleurde speelrijst in regenboog kleuren

Speelrijst is net als magnetisch zand erg populair. Het is ideaal om in een speelbak te doen en kinderen lekker mee te laten spelen. Je…

by 

Speelrijst is net als magnetisch zand erg populair. Het is ideaal om in een speelbak te doen en kinderen lekker mee te laten spelen. Je kan er van alles bij gebruiken. Bakjes, zeefjes, lepeltjes. En het leuke is dat het niet snel “bederfd”. Nu was ik laatst in een concept store voor kinderen en toen zag ik een aantal zakjes met speelrijst staan. Per kleur of allerlei kleuren met elkaar gemengd. De zakjes waren niet groot, iets van 100 gram en je betaalde er 3,50 voor. Veel te duur natuurlijk, want wist je dat je speelrijst heel gemakkelijk zelf kan maken, dat het heel leuk is om samen met je kinderen te maken en dat het ook nog eens véél goedkoper is? Oke, het ligt er een beetje aan hoeveel je gaat maken, maar hoe meer je maakt hoe goedkoper het eigenlijk wordt. Wil je ook graag speelrijst in regenboog kleuren in huis hebben? Wij laten zien hoe je het maakt!

Wat heb je nodig

  • Rijst (snelkook rijst, witte rijst). In verhouding was dit voordeelpak het meest voordelig (€1,79) en natuurlijk ideaal om zo veel mogelijk gekleurde rijst mee te kunnen maken.
  • Vloeibare kleurstof (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)
  • Zakjes om de kleuren in te mengen.

1. Net als bij gekleurd zout gebruikten we ook voor het maken van gekleurde speelrijst plastic boterhamzakjes. Vul de zakjes met wat rijst.

2. Doe in ieder zakje rijst wat kleurstof. We hebben zes verschillende kleuren gemaakt, maar hier ben je natuurlijk helemaal vrij in. Blauw en geel wordt groen, rood en geel wordt oranje en blauw en rood wordt paars.

3. Zodra de rijst gekleurd is kun je het in aparte bakjes doen. De eigengemaakte speelrijst is nu nog wat plakkerig en moet nog een beetje drogen.

Na ongeveer een uurtje, afhankelijk van de hoeveelheid kleurstof die je gebruikt hebt, kun je met de gekleurde rijst spelen!

Wij hebben de speelrijst als een regenboog in een houten speelbak gedaan, maar je zou het natuurlijk ook in een ander soort bak kunnen doen.

Terwijl Nora de kleurtjes graag zo lang mogelijk gescheiden wilt hebben, vindt Tim het vooral heel leuk om alles door elkaar te mengen. Uiteindelijk ging natuurlijk ook alles door elkaar en dat was natuurlijk ook geweldig!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *