DIY | Spookjes familie van klei

Kinderen vinden het geweldig om met poppetjes te spelen. En als het dan ook nog een hele familie is of zelfs jouw eigen familie, dan…

by 

Kinderen vinden het geweldig om met poppetjes te spelen. En als het dan ook nog een hele familie is of zelfs jouw eigen familie, dan is het natuurlijk nog veel leuker. We gaan daarom hele leuke en lieve spookjes maken van klei. Het is heel erg simpel om ze te maken en je hebt er enorm veel speelplezier van. Daarnaast zou je je spookjes familie van klei ook verder kunnen uitwerken voor bijvoorbeeld een leuk spel met de familie.

Wat heb je nodig

  • Witte klei. Luchtdrogend van bijvoorbeeld de Action
  • Zwarte stift of zwarte verf
  • Eventueel een roze stift voor de wangen.

Zo maak je de spookjes van klei

  1. Het is eigenlijk mega simpel om deze spookjes familie te maken. Je maakt balletjes van de klei en duwt ze vervolgens op de tafel een beetje plat, zodat ze blijven staan. Omdat deze DIY zo simpel is, is het des te leuker om het samen met kinderen te maken. Het kan niet fout gaan, want is het balletje niet groot genoeg of niet rond genoeg, dan kneed je de klei nog een keer tot bal.
  2. Zodra je de spookjes familie gemaakt hebt, kun je de klei laten drogen. Dit duurt minimaal één dag.
  3. Wanneer de witte klei helemaal droog is kun je er een gezichtje op maken. Ik vind het zelfs gemakkelijk om hiervoor een zwarte, dikke stift te gebruiken, maar mocht je het met verf willen doen, dan kan dat natuurlijk ook.
  4. Laat het nog even drogen en dan kunnen jullie spelen met jullie eigen spookjes familie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *