DIY Speelrijst maken: Pasen

Het maken van speelrijst is heel erg simpel. Het verbaast mij ook altijd wanneer ik het in de winkel zie liggen voor een best hoog…

by 

Het maken van speelrijst is heel erg simpel. Het verbaast mij ook altijd wanneer ik het in de winkel zie liggen voor een best hoog bedrag. Wanneer je het zelf maak ben je heel weinig geld kwijt en kun je ook nog eens extra veel maken. Rijst kost namelijk niet veel, maar door de populariteit wordt het toch veel verkocht. Het is zo leuk om samen speelrijst te maken. Het voelt heerlijk aan wanneer je de rijst met de kleurstof mengt en eigenlijk is dit al een hele leuke activiteit om met kinderen te doen. Daarnaast is het ook leerzaam, omdat je leert kleuren te mengen. Kinderen zijn dol op kleuren en om ze zelf te creëren, is het natuurlijk helemaal geweldig.

Speelrijst maken vinden wij erg leuk. We hebben dit al meerdere keren gedaan. En nu het vakantie is en de Pasen / lente steeds meer in de buurt komt, leek het mij leuk om te kiezen speelrijst te maken in leuke voorjaarskleuren. Daarnaast heb ik ook nog een paar plastic bloemetjes gevonden die je er gezellig doorheen kunt doen, waardoor het leuke speelrijst voor Pasen wordt. Wil jij het ook maken, dan vertel ik graag hoe je het zelfs kan maken.

Wat heb je nodig

  • Witte rijst
  • Voedingskleurstof
  • Zakjes om de rijst in de mengen
  • Eventueel kleine bloemetjes of andere dingetjes om in de speelrijst te kunnen doen

Zo maak je je eigen speelrijst

  1. Zoals ik al zei is het heel gemakkelijk om je eigen speelrijst te maken. In de supermarkt ga je op zoek naar de meest goedkope witte rijst. Het is afhankelijk van de hoeveelheid speelrijst dat je wilt gaan maken, maar meestal zijn grotere verpakkingen voordeliger dan kleinere verpakkingen.
  2. Verdeel de rijst in verschillende zakjes. Voeg er een paar druppels kleurstof aan toe. Ik heb zelf gekozen voor de kleuren geel, groen, paars en oranje, maar je kunt natuurlijk ook voor andere kleuren kiezen.
  3. Knoop de zakjes goed dicht en meng de kleurstof goed door de rijst heen. Wanneer alle rijstkorreltjes verkleurd zijn kun je de rijst uit de zakjes halen.
  4. Laat de rijst even goed drogen, zodat het niet meer plakkerig aanvoelt. En klaar is de speelrijst!
  5. Ik heb er nog bloemetjes in gedaan, maar dit hoeft natuurlijk niet. Ik heb alleen bij mijn kinderen wel gemerkt dat de speelrijst hierdoor nog leuker wordt.

Veel speelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *