DIY Poppenkast Theater van een kartonnen doos

Een paar weken geleden gingen we met z’n drieën spontaan naar een kindertheater voorstelling. Het werd in het park bij ons in de buurt georganiseerd…

by 

Een paar weken geleden gingen we met z’n drieën spontaan naar een kindertheater voorstelling. Het werd in het park bij ons in de buurt georganiseerd en toevallig fietsen wij er langs. We werden nieuwsgierig en besloten op een kleedje te gaan kijken. Dit bleek een goede keus, want zowel Tim als Nora vonden het geweldig! Ze vonden het heel erg jammer toen het afgelopen was en wilden het graag nog een keertje zien. Gelukkig zag ik dat er regelmatig kindertheater voorstellingen in onze woonplaats worden georganiseerd. Het is echt heel leuk om hier samen naar toe te gaan en vaak is het helemaal niet zo duur.

Maar voor nu moeten we toch even geduld hebben voordat er weer een voorstelling is. In de tussentijd ben ikzelf aan de slag gegaan met het maken van ons eigen poppenkast theater. Een tijdje geleden bestelde ik een aantal posters. Deze posters werden geleverd in een grote, platte doos. Ik vond het zonde om hem weg te gooien en daarom veranderde ik de kartonnen doos in een theater. Ik ging aan de slag met gekleurd papier, cadeaupapier en met de goudkleurige wikkels van de chocoladerepen van de Lidl. Ik gebruikte de perforator om confetti mee te maken en maakte zelf een slingerlijn.

Wat heb je nodig

  • Een grote kartonnen doos
  • Gekleurd papier
  • Schaar, lijm, plakband
  • Eventueel touw, strikjes, etc

Ook vond ik bij de Kringloopwinkel een aantal schattige vingerpoppetjes voor maar 0,50. Even in de wasmachine en ze zijn gewoon als nieuw!

We hebben in middels al aardig wat shows bekeken en we kunnen er geen genoeg van kijken. Het is zo grappig dat Tim iedere keer speelt dat er iemand jarig is. En Nora bedenkt iedere keer weer iets nieuws. Er komen ook iedere keer weer nieuwe knuffels bij die een rol krijgen in de voorstelling. Zo schattig! ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *