DIY Pompoen uithollen

Pompoenen horen bij de herfst. Ik vind het erg leuke dingen en ook mijn kinderen vinden ze erg grappig. Bij ons in de buurt staat…

by 

Pompoenen horen bij de herfst. Ik vind het erg leuke dingen en ook mijn kinderen vinden ze erg grappig. Bij ons in de buurt staat iedere jaar een grote kar waar je pompoenen en kalebassen voor een klein prijsje kan kopen. We kiezen er samen een paar uit die we gezellig in huis neer gaan zetten, die we in de tuin zetten of waarmee we gaan knutselen. Er staan zo veel leuke DIY’s voor pompoenen op internet, maar de meest populaire blijft toch het uithollen van een pompoen. Vaak worden er monstertjes van gemaakt, omdat pompoenen ook erg bij Halloween passen, maar toch hebben wij ervoor gekozen om er een maan in te maken. Manen zijn gemakkelijk om te maken en het ziet er toch wel een beetje sprookjesachtig uit.

Grote Oranje Pompoen

Om zelf aan de slag te gaan met uithollen van een pompoen heb je een grote pompoen nodig. Hoe groter, hoe gemakkelijker. Je denkt misschien dat een grote oranje pompoen veel werk oplevert, maar wist je dat de binnenkant van een pompoen zacht is? Er zit een soort van pompoen puree met pitten in, die je er gemakkelijk met een lepel uit kan scheppen. Dit is gelijk een super leuk klusje om samen met kinderen te doen.

Als ouder moet je van tevoren alleen even het “dakje” van de grote oranje pompoen afsnijden. Dit vraagt nog om wat kracht. Dit dakje kun je later weer op de pompoen doen, om hem weer helemaal compleet te maken.

Na het uithollen van de pompoen ga je weer met een mesje aan de gang. Je kant zelf kiezen wat voor figuur je uit de pompoen wilt snijden. Zoals ik al zei en je op de foto’s kan zien hebben wij voor een grote maan gekozen. Dit was vrij gemakkelijk om uit te snijden. Ook hebben we er nog een klein sterretje naast gedaan. Deze heb ik niet met een mesje uitgesneden, want daarvoor is hij te klein. In plaats daarvan heb ik gebruik gemaakt van een metalen uitsteekvormpje voor koekjes. Deze druk je door de pompoen heen en komt er aan de binnenkant weer uit. Het is ook erg leuk om over de hele pompoen kleine sterretjes uit te steken!

Samen met kinderen een pompoen uithollen

Zodra de pompoen uitgehold is, kun je er een kaarsje in doen. Het beste is om voor een LED kaarsje te gaan, want door de warmte van het vlammetje van een gewoon kaarsje droogt de pompoen uit en kan hij van vorm veranderen of zelfs zwart worden aan de binnenkant. Dus wil je zo veel mogelijk plezier hebben van jullie uitgeholde pompoen, ga dan voor een kaarsje op batterijen.

Wij hebben deze leuke oranje pompoen bij een boer gekocht voor een paar euro. Maar ook bij een tuincentrum vind je mooie grote pompoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *