“Coco kan het” DIY

Het voorleesboek “Coco kan het!” is een erg populair boek onder kinderen. Er zijn inmiddels al meerdere verhalen van dit leuke zwarte vogeltje en er…

by 

Het voorleesboek “Coco kan het!” is een erg populair boek onder kinderen. Er zijn inmiddels al meerdere verhalen van dit leuke zwarte vogeltje en er is zelfs een leuk zoekboek. Ik ben zelf ook erg weg van dit verhaal. Net als mijn kinderen. Inmiddels hebben we “Coco kan het!” al heel vaak gelezen en kunnen we geen genoeg krijgen. Het is ook wel erg leuk om te weten dat er in het voorleesboek allemaal verschillende insecten verstopt zitten. Het is zo gezellig om samen te zoeken naar de insecten, waardoor ook dit boek een beetje een zoekboek is geworden. Kortom, wij zijn fan van Coco!

Helemaal nu we het verhaal “Coco kan het” nog levendiger kunnen maken. Door middel van een eikeltjes heb ik namelijk een mini Coco gemaakt. Hij is super erg in de smaak gevallen en daarom deel ik vandaag de simpele DIY om zelf een Coco na te maken.

Wat heb je nodig

 • Een eikeltje
 • Lijm
 • Schaar
 • Een zwarte stift of zwarte verf
 • Een stukje geel karton
 • Grijs karton of papier
 • Knutsel oogjes
 • Satéprikker

Ik heb voor het snaveltje een stukje geel karton bij de bouwmarkt gehaald. Dis is namelijk een kleurkaartje.

Het grijze papier is een stukje grijze foli/karton dat ik bij de Action vond.

Zo maak je je mini Coco van een eikeltje

Het is zo simpel om zelf een kleine Coco te maken. Maar ik zal het stap voor stap uitleggen.

 1. Prik het eikeltje op de satéprikker met de breedste kan onder.
 2. Maak het eikeltje helemaal zwart door middel van de zwarte stift of zwarte verf. Mijn voorkeur gaat uit naar de zwarte stift. Dit werkt snel, droogt snel en je hebt vaak wel een zwarte stift in huis.
 3. Zodra de stift of verf droog is kun je er de knutsel oogjes opplakken met lijm. Deze knutsel oogjes vond ik ook bij de Action. Er zitten verschillende groottes in, maar ik ben voor de kleinste gegaan.

4. Om het snaveltje te maken heb ik een kleine ruit uit het gele stukje karton geknipt en dubbel gevouwen. Ik wilde eigenlijk dat het een snaveltje zou worden dat uit twee lagen zou bestaan, maar dan bleef het niet goed aan het eikeltje plakken. Ik heb daarom het onderste gedeelte aan het eikeltje geplakt en de binnenkant van de snavel zwart gemaakt.

5. De laatste stap is het maken van de vleugeltjes. Deze heb ik eerst getekent en daarna ingekleurd. Ook hebben de vleugeltjes een klein patroontje, net zoals Coco in het boek heeft.

Ik lag gisteravond in bed en toen kon ik niet wachten om deze leuke DIY te maken. Samen met Tim ging ik aan de slag en toen hij klaar was, wist Tim direct wie het wat. “COCO!”. Hij is eigenlijk nog leuker geworden dan ik in gedachten had en het is zo grappig om ‘m erbij te hebben tijdens het lezen van “Coco kan het!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *