Budgetspeeltips met kleurstof

Met voedingskleurstof kun je veel leuke dingen doen. Natuurlijk kun je het perfect gebruiken tijdens het bakken van iets lekkers, maar je kunt het ook…

by 

Met voedingskleurstof kun je veel leuke dingen doen. Natuurlijk kun je het perfect gebruiken tijdens het bakken van iets lekkers, maar je kunt het ook erg goed gebruiken om iets mee te maken waar je lekker lang mee kan spelen. Vooral Nora vind het geweldig! Zodra ik de kleurstof er weer bij pak, kan ze niet wachten totdat we aan de slag gaan en ze mij mag helpen met kleurtjes mengen. Het is zo leuk om samen met kinderen iets te maken, waar ze vervolgens gezellig samen mee kunnen gaan spelen. Op Elfjeendraakje.nl staan al een aantal leuke budget speeltips waarbij we kleurstof hebben gebruikt en het leek mij leuk om deze DIY´s eens onder elkaar te zetten. Dus mocht je ze nog niet ontdekt hebben, hier komen de leuke speeltips!

Gekleurde speelrijst

De budget speeltip waarmee we momenteel erg veel spelen is gekleurde rijst. Dit wordt ook wel speelrijst genoemd. Je kan het kopen bij toffe kids concept store, maar daar betaal je natuurlijk veel meer voor dan wanneer je het zelf zou gaan maken. De speelrijst maak je heel gemakkelijk met witte rijs of snelkookrijst en dus voedingskleurstof. Ook is het gezellig om je kinderen te laten helpen met het mengen van de rijst en de kleurstof. Het leuke aan het make van gekleurde speelrijst is dat het ongeveer 2 euro kost en je er lang plezier van hebt.

Regenboog zout maken

regenboog zand maken

Nog een leuke budget speeltip is het maken van regenboog zout. Zout is lekker goedkoop en het leuke aan deze speeltips is dat het gekleurde zout veel weg heeft van het populaire speelzand. Zout koop je in een grote kilo zak, je voegt er wat kleurstof aan toe en ta-da!

Vermicelli letters

Deze DIY voor kinderen is heel erg leuk wanneer jouw kind net leert letters ontdekken of leren. Met deze kleine gekleurde vermicelli letters kun je natuurlijk alle woordjes maken die je wilt. Het is dus leuk en leerzaam tegelijk. En daarnaast kun je als ouder ook heel goed helpen met het leren van woordjes.

Gekleurde ijsblokjes

Op een warme zomerdag is het erg tof om met ijsblokjes te spelen. Geef ze een kleurtje en het wordt nog feestelijker! Pak er ook wat vellen wit papier bij, zodat er met de gekleurde ijsblokjes kunstwerken gemaakt kunnen worden.

Gekleurde scheerschuim verf voor onder de douche of in bad

Is jouw kindje dol op tekenen en verven, maak dan gekleurde scheerschuim. Dit is super gemakkelijk en het ziet er heel tof uit. Gebruik een paar kwasten of gewoon je handen en laat de badkamer omtoveren tot een kleurrijk paleisje!

Wolkenklei maken

wolken klei maken

Kinderen zijn vaak dol op kleien. Ik vind het zelf ook erg leuk om samen met mijn kinderen te doen, maar wist je dat je ook heel gemakkelijk wolkenklei kan maken? Wolkenklei is net wat zachter dan gewone kinderklei en daarnaast is het erg gezellig om het samen met je kinderen te maken. Met maar 3 benodigdheden heb je het binnen een paar minuutjes gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *