Pluktuin: Blauwe bessen en wilde bloemen

Leuke dingen om te doen: Naar een pluktuin! In Nederland zijn momenteel erg veel leuke pluktuinen te vinden. Van het plukken van fruit tot aan…

by 

Leuke dingen om te doen: Naar een pluktuin!

In Nederland zijn momenteel erg veel leuke pluktuinen te vinden. Van het plukken van fruit tot aan de mooiste bloemen. De pluktuin waar wij heen gaan (Blauwe bessen kwekerij Zeldenrust) heeft allebei. Je kan er blauwe bessen plukken, maar ook rode bessen en bloemen voor een plukboeket. Inmiddels zijn we al voor de derde keer naar de Pluktuin in Wapse geweest en ieder jaar is het een groot succes! Het eerste jaar dat we heen gingen waren Nora en Tim nog maar 2 jaar en een half jaar en waren het vooral een heel gezellig uitje. Maar nu ze wat ouder zijn vinden ze het geweldig om zelf de blauwe bessen te plukken.

Bij pluktuin / blauwe bessen kwekerij Zeldenrust kun je gezellig even op het terras zitten wanneer je een fietstochtje hebt gemaakt. Voor ons is het te ver om naar toe te fietsen, maar zeker niet heel ver rijden. Het is ook best een fijne plek.om rond te rijden, tussen de mooie natuur.

Wij beginnen vaak met het plukken van blauwe bessen. Je krijgt een emmer mee en je betaalt uiteindelijk op basis van het gewicht. Het kost volgens mij 7 euro per kilo en dan heb je heel veel en een heel leuk uitje! Ik neem zelf vaak mandjes mee, omdat ik dit er super schattig uit vind zien en net wat kleine is dan een emmer. Zo kunnen ze gemakkelijk hun eigen mandje vast houden.

Ik blijf dit uitje geweldig vinden! En onze kinderen gelukkig ook. Het is leuk om samen te doen, het is heel leerzaam en je eigen eten plukken is natuurlijk nog veel lekkerder en specialer. Nora was erg zorgvuldig bezig met het plukken van de blauwe bessen. En Tim vond het voor erg lekker om ze te proeven. Boefje.

Na het plukken gingen we nog wat bloemen plukken in de Pluktuin en namen we een leuk bosje mee voor 5 euro.

Kijk voor meer informatie op Pluktuinen Zeldenrust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *