Opzoek naar een gratis en leuk uitje voor kinderen? Samenzóo in Staphorst!

Kinderen vinden dieren vaak helemaal geweldig. Het is dan ook erg leuk om naar een dierenweide, een kinderboerderij of naar een dierentuin te gaan. Iedere…

by 

Kinderen vinden dieren vaak helemaal geweldig. Het is dan ook erg leuk om naar een dierenweide, een kinderboerderij of naar een dierentuin te gaan. Iedere week gaan wij wel even naar het park om brood aan de dieren te geven. Bij ons in het park zijn best wel wat dieren te vinden, maar dan heb ik het over kippen, geiten, hertjes, kalkoenen en pauwen. Daarom gaan we voor de afwisseling regelmatig naar Samenzoo in Staphorst.

Samenzoo is een plek waar mensen met een verstandelijke beperking werken en voor dieren zorgen. Het is als hetbware een ruim opgezette kinderboerderij, vol met leuke, lieve, grappige dieren. Van lama’s tot aan struisvogels. En van papegaaien tot aan grote spinnen. Bij Samenzoo willen ze graag dat de dieren zo min mogelijk in hokken zitten. Je kan daarom gewoon in de volière van de vogels en met de cavia’s knuffelen.

Naast de dieren zijn er ook leuke wandelroutes en zelfs een doolhof! Het is erg leuk om er te wandelen met baby’s, maar ook een perfecte plek om lekker op avontuur te gaan met jonge kinderen.

Het is zo leuk om hier een keertje naar toe te gaan. Het is gratis en er zijn veel verschillende diersoorten te ontdekken. Samenzoo is leuk opgezet, je kan zien er veel aandacht aan het “park” besteed wordt en ik vind het een heel mooi initiatief.

Bekijk vantevoren de openingstijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *