Kom uit die kraan!! Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad

Vanaf deze maand kun je bij de meeste boekenwinkels het boek “Kom uit die kraan!!” van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad kopen voor een klein…

by 

Vanaf deze maand kun je bij de meeste boekenwinkels het boek “Kom uit die kraan!!” van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad kopen voor een klein prijsje. Dit leuke boek kwam in 2016 al uit, maar is dit jaar het “geef een boek cadeau” en daarom betaal je maar €2,99 voor een exemplaar. Wij haalden ‘m in huis en wij vertellen er graag alles over.

Kom uit die kraan!!

Wij zijn dol op boeken. Iedere dag lezen we voor het slapen gaan minimaal twee boeken en overdag komt er meestal nog wel eentje bij. Het is een gezellig momentje en ik kan er zelf enorm van genieten wanneer ik aan het voorlezen ben en er twee kindjes naast mij aandachtig zitten te luisteren. Ze zitten vaak gelijk in het verhaal en valt het verhaal in de smaak, dan vinden ze het helemaal niet erg dat hij nog een aantal keren voorgelezen wordt.

Toen we “Kom uit die kraan!!” zagen dacht ik in eerste instantie dat dit een heel erg leuk boek voor Tim zou zijn. Tim is dol op voertuigen en aangezien er ook nog eens een politieauto op de kaft stond, kon het niet anders dan dat dit voorleesboek mee naar huis ging.

Eenmaal thuis konden we alle drie niet wachten om het te gaan lezen. We kropen op de bank en daar gingen we.

Recensie Kom uit die kraan!!

“Kom uit die kraan!!” gaan over een jongen genaamd Bart. Bart komt iedere dag bij de bouw kijken. Hij zou heel graag eens een wals, een cementwagen of een kraan willen besturen. Natuurlijk mag dit niet. Maar op een dag gaat dit toch gebeuren. Bart kruipt onder het hek door en krimpt de machines in. Maar dit doet hij niet zomaar. Hij heeft er een speciale reden voor.

Onze mening over het boek

Vanaf de eerste bladzijde zaten we al helemaal in het verhaal. We waren alle drie heel erg benieuwd wat er ging gebeuren en hoe het af zou gaan lopen. Het is als kind natuurlijk geweldig om in één van de machines uit het verhaal te klimmen en Bart doet dit gewoon.

Gelukkig loopt het avontuur goed af en is Bart zelfs een soort van superheld. In het verhaal komen twee boeven voor die je op bijna iedere bladzijde terug kan vinden. Dit maakt het verhaal echt heel leuk en spannend. Tijdens de eerste keren dat ik et verhaal voorlas was ons dit nog niet allemaal opgevallen geleidelijk zagen we steeds meer. Het verhaal begon steeds meer te leven en werd dan ook totaal niet saai.

We hebben het boek “Kom uit die kraan” inmiddels al twee weken en om de dag wordt hij gelezen. Hij blijft super leuk!

Het wordt aangeraden voor kinderen tot 6 jaar en dat vind ik een hele goede indicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *