De populairste babynamen van dit moment!

Ben je op zoek naar een leuke babynaam? Ieder jaar wordt er een lijstje gemaakt van populaire babynamen. Maar hoe komen ze aan de lijstjes…

by 

populaire babynamen 2023

Ben je op zoek naar een leuke babynaam? Ieder jaar wordt er een lijstje gemaakt van populaire babynamen. Maar hoe komen ze aan de lijstjes met populaire babynamen? Hiervoor wordt gekeken naar het zoekgedrag op Google en verschillende babywebsites. Op basis daarvan wordt er een voorspelling gedaan. Deze analyse is inmiddels weer gemaakt en daar zijn twee lijstjes uitgekomen. Een top 10 met populaire jongensnamen en een top 10 met populaire meisjesnamen.

Populairste babynamen 2023

De voorspelling is dat de volgende babynamen volgend jaar populair zullen zijn.

Top 10 jongensnamen

 1. Noah
 2. Lucas
 3. James
 4. Sem
 5. Daan
 6. Levi
 7. Luca
 8. Finn
 9. Adam
 10. Sam

Superleuke namen die allemaal eigenlijk vrij kort zijn. Mijn favoriet is Daan. Dit heb ik altijd al een hele leuke, stoere naam gevonden. De naam Daan heeft ook iets schattigs, omdat er een “Daan” in de tekenfilm van Nijntje zit.

Top 10 meisjesnamen

 1. Mila
 2. Emma
 3. Julia
 4. Olivia
 5. Milou
 6. Nora
 7. Anna
 8. Zoƫ
 9. Sophie
 10. Saar

Ook de populaire meisjesnamen zijn vrij kort. Er zijn veel meisjesnamen die ik erg mooi vind, dus ik heb een paar favorieten. Zo ben ik weg van Julia, Milou, Sophie en Saar. Maar aangezien mijn dochtertje Nora heet, is dat wel echt mijn favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *