Wij probeerden het populaire Fingerlings Aapje Charli van BOTI uit

Persoonlijk kende ik het Fingerlings aapje nog niet, maar blijkbaar is het al een aantal jaren te koop. Het blijkt regelmatig uitverkocht te zijn en…

by 

Persoonlijk kende ik het Fingerlings aapje nog niet, maar blijkbaar is het al een aantal jaren te koop. Het blijkt regelmatig uitverkocht te zijn en volgens reviews is het echt leuk speelgoed voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit jaar is het aapje zelfs genomineerd als Speelgoed van het jaar en daarom besloten wij Charli ook in huis te halen. Vandaag gaan we hem ontmoeten en vertellen we of ook wij blij van dit Fingerlings diertje worden.

Bij het zien van aapje Charli werden zowel Tim (3 jaar) en Nora (4 jaar) erg enthousiast. Het aapje is roze met paars en ziet er erg schattig uit. Ik haalde het aapje uit de verpakking en door aan de achterkant van zijn hoofd het schuifknopje aan te doen, begint Charli gelijk te bewegen en geluid te maken. “Ahhh, wat een lieverd”. Het is natuurlijk ook mega leuk om een speelgoed diertje te hebben dat beweegt en geluid maakt. Ik weet dat ik zelf vroeger de Furby heel tof vond. Wat heb ik hier veel mee gespeeld! En wat doet dit Fingerlings aapje me veel aan Furby denken.

Review Fingerlings Aapje Charli

Het Fingerlings aapje hoor je om je vinger heen te zetten. Toen ik Charli zag dacht ik wel even dat hij te groot zou zijn voor een kindervinger, maar dit bleek helemaal niet het geval. Hij past heel goed om zowel de vingers van mijn kinderen heen als die van mijzelf. Door het zachte plastic waarmee de handjes gemaakt zijn, voelt het niet vervelend om het aapje om je vinger te hebben.

Het hoofdje draait heen en weer, het hartje op zijn buikje gaat branden, de oogjes gaan open en dicht en de aapje maakt grappige geluiden. Ook zegt het regelmatig woorden in het Engels, als “Bye bye” en “Good morning”. Ook dit doet mij erg aan Furby denken. Al had ik het stiekem wel leuker gevonden als dit aapje wat meer zou zeggen en het Nederlands zou spreken. Je kan allerlei trucjes met het aapje doen, ‘m op zijn hoofdje tikken en hij reageert wanneer hij om je vinger zit. Als je hem aan zijn staart op de kop hangt, gaan zijn oogjes dicht. Heel schattig!

Speelgoed van het jaar

Is het Fingerlings aapje voor ons terecht genomineerd als Speelgoed van het jaar? Als je het aan Nora en Tim vraagt wel. Ze vinden hem erg schattig, spelen er leuk mee en kunnen zich er een lange tijd mee vermaken. Je kan hem overal mee naar toe nemen en je kan hem op verschillende plekken ophangen. Toch ben ik minder enthousiast. Het is inderdaad een lief speelgoedje, maar eigenlijk ook wel een beetje beperkt in wat het kan. Hij beweegt zijn hoofdje heen en weer en zijn ogen gaan open en dicht, maar verder doet het niets. En ook qua geluidjes is het vrij beperkt. Het zegt vaak dezelfde gingen en ook had ik het leuker gevonden als het Nederlandse woordjes zou zeggen. Het is grappig dat het op aanrakingen reageert en dat je het diertje om je vinger kan dragen, maar of ik het nou “het leukste speelgoed van dit jaar” vind…. Nee, daarvoor had ik graag gezien dat het iets meer functies had. Al moet ik wel zeggen dat het niet heel duur is en zeker een leuk cadeautje voor de feestdagen is.

WowWee Fingerlings Sloth Bruine Luiaard | bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *