Hierom zijn kinderen van 4 jaar zo leuk!

Kinderen van 4 jaar zijn zo leuk! Het is zo mooi om naar een kind van 4 jaar te kijken. Ze zijn al erg ver…

by 

Kinderen van 4 jaar zijn zo leuk! Het is zo mooi om naar een kind van 4 jaar te kijken. Ze zijn al erg ver in het ontdekken van de wereld, maar nog steeds zijn ze zo jong. Ze voelen zich vaak heel groot en ze zijn natuurlijk ook al 4 jaar. Haha! Ik kan zo lachen om die serieuze, grappige uitspraken van jonge kinderen. Maar naast dat hun uitspraken zo hilarisch zijn, zijn er nog een paar leuke dingen die er zeker uitspringen bij een kind van 4 jaar. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar deze vind ik echt de leukste. Ik heb ze onder elkaar gezet.

Nieuwsgierig

Het leuke aan kinderen van 4 jaar is dat ze nieuwsgierig zijn. Ze zijn benieuwd wat er gebeurd als je verschillende dingen met elkaar mengt, ze willen kijken hoe ver ze kunnen gaan om bepaalde grenzen te bereiken en ze beginnen al erg met het stellen van vragen. Ze willen zo veel mogelijk weten, ontdekken en leren, want hierdoor voelen ze zich nóg groter.

Leergierig

Kinderen van 4 jaar zijn leergierig. Ze zien op school dat kinderen andere dingen kunnen dan zij en willen dat ook graag leren. Nora is een kindje dat graag, zonder dat iemand meekijkt, iets wilt leren. Het is dan zo leuk om stiekem mee te kijken. Je ziet de gedrevenheid en vanaf stralen.

Oprecht

Kinderen van 4 jaar zijn echt oprecht. Wanneer ze iets niet leuk vinden, dan laten ze het merken. Wanneer ze heel erg van iets genieten, dan zie je dat ook direct. En wanneer iemand iets aan ze vraagt, geven ze eerlijk antwoord.

Verbeelding

Spelen is enorm leuk. En met kinderen van 4 jaar misschien nog wel iets leuker. Ze maken hun eigen wereld en verzinnen er van alles bij. Auto’s, poppetjes, treintjes, dieren, alles komt tot leven en krijgt een grappig stemmetje.

Humoristisch

Geef een koekje en ze maken er een rare vorm van. “Kijk een dino!”. Rijmgrapjes die nergens op slaan. Gekke verzonnen liedjes. 100x keer verstoppertje spelen en ze dan weer achter een kussen van de bank / het gordijn of onder de tafel vinden. Ze kunnen overal een grapje van maken en kunnen overal lol om hebben. Maar ook grapjes die je aan kinderen van 4 jaar verteld vinden ze geweldig!

Onafhankelijk zijn

Vanaf de leeftijd van 2 jaar willen kinderen veel zelf leren doen. Kleding aantrekken, schoenen aantrekken, tandenpoetsen, etc. Als je als ouder wat ongeduldig bent, dan kan dit aardig op de zenuwen werken. Maar toch is het goed om ze hun gang te laten gaan. Ze worden vast een keer gefrustreerd omdat iets niet lukt. Maar ze worden ook erg trots wanneer het hun wel gelukt is. En ja, leren doe je door te doen. Observeer jouw kindje van 4 jaar eens van een afstandje, terwijl het druk bezig is met proberen. Vooral het serieuze koppie en de wilskracht spat er dan van af.

Geen zorgen

Kinderen hebben veel minder zorgen dan volwassenen. Het enige waar ze zich vaak zorgen over maken zijn kleine dingetjes als waar hun lievelingsknuffel is en misschien of papa en mama wel weer terugkomen wanneer ze op de basisschool afgezet worden. Dit is voor een kind van 4 natuurlijk niet zo heel fijn, maar vaak vergeten ze dit weer als ze druk bezig zijn op school. Laatst zei Nora zelfs tegen mij “Het komt wel goed”. Het was iets heel simpels waar ik mee zat en ik vond het zo lief dat ze me gerust wilde stellen. Wat een schatje!

Lekker genieten

Het is zo fijn dat kinderen van 4 jaar (en andere leeftijden) zo lekker kunnen genieten. Een ijsje op een warme zomerdag, een stukje wandelen door het bos, op visite bij opa en oma. Maar ook lekker op de bank een tekenfilm kijken is zo fijn. Ze worden blij van de kleinste dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *