Review Safari Park Jr. van Smart Games

Onze kinderen zijn dol op spelen en ontdekken. De ene keer spelen ze zelf met iets en de andere keer spelen ze heerlijk samen. Het…

by 

Onze kinderen zijn dol op spelen en ontdekken. De ene keer spelen ze zelf met iets en de andere keer spelen ze heerlijk samen. Het is zo fijn om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Vooral nu Nora sinds kort naar de Basisschool gaat, merk ik dat ze hele grote stappen maakt. Het is als ouder dan ook best belangrijk dat je je kind bijhoudt. Dit bracht mij op het idee om een leuk nieuw spel aan te schaffen dat én leuk is als ontspanning én heel leerzaam is. En dit is het nieuwe spel Safari Park Jr. van SmartGames geworden. Safari Park Jr. is dit jaar ook genomineerd als Speelgoed van het jaar 2023 en aangezien ze hier thuis dol zijn op dieren, op regenbogen en op het maken van foto’s, kon het niet anders dan dit het dit nieuwe spel ging worden!

In middels hebben we Safari Park Jr. uitgebreid getest en willen we graag onze ervaring met jullie delen. We vertellen hoe Safari Park Jr. van SmartGames werkt, wat we ervan vinden en of we het een kanshebber vinden om te willen als Speelgoed van het jaar 2023.

Hoe werk Safari Park Jr.?

Samen met Tim maakte ik de doos open. Ik heb er bewust voor gekozen om het spel eerst alleen met Tim te gaan spelen, omdat het eigenlijk met maar één persoon te spelen is.

In de doos zitten de volgende onderdelen:

  • 1 3D spelbord
  • 1 leeuw
  • 1 olifant
  • 2 giraffen
  • 30 dubbelzijdige speelkaarten met 60 uitdagingen

De eerste indruk van Safari Park Jr.

Allereerst moet ik zeggen dat ik het speelbord er erg mooi uit vind zien. Het is met veel aandacht gemaakt, het ziet er vrolijk uit en het is erg stevig. Ook de dieren die er bij zitten zien er erg leuk uit! Zonder het speelbord zijn ze al leuk om mee te spelen. Dit was ook het geval, want Tim ging gelijk een rollenspel mee spelen. Zo schattig om te zien!

Ik liet hem eerste Safari Park Jr. lekker ontdekken. Hij vond het geweldig! Natuurlijk was hij eerst benieuwd naar het zakje met daarin de dieren. Als eerste kwam het olifantje tevoorschijn. Gevolgd door een leeuw en daarna twee giraffen. Het was even gek dat er twee giraffen in het zakje zaten, maar ook wel weer grappig. De dieren voelen lekker zacht aan en lijken gemaakt te zijn van een zacht soort plastic.

Hij zag al gauw dat de dieren ieder een andere onderkant had en deze in het speelbord gezet moesten worden. Dit is gelijk al heel leerzaam voor hele jonge kinderen om de juiste vorm op de juiste plek in het speelbord te steken. De dieren kun je vervolgens schuiven over het bord.

Zodra de dieren in het speelbord zitten kan het spel beginnen. Hiervoor heb je de uitdagingen kaartjes nodig. De kaarten zijn verdeeld in vier verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor je het steeds een stapje moeilijker kan maken. De afbeeldingen op de kaartjes zien er erg mooi en duidelijk uit, waardoor je hiervoor geen uitleg of speelregels nodig hebt. Het is de bedoeling om de afbeelding na te maken, alsof je er eens foto van gaat maken. Super leuk bedacht! Er moet echt over de route nagedacht worden, want de twee giraffen zijn te lang om onder de bomen en de regenboog heen te lopen.

Ik liet het eerste uitdagingen kaartje aan Tim zien en eigenlijk direct begon hij te kijken wat er allemaal op stond en wat hij op het bord moest verplaatsen. Al snel had hij “de foto” gemaakt en wilde hij aan de slag met het tweede kaartje. Zijn oogjes straalden en we hadden zo veel lol samen met dieren die in het pad stonden.

Review Safari Park Jr.

Tim is 3 jaar en eigenlijk had ik verwacht dat Safari Park Jr. nog iets te moeilijk voor hem zou zijn. Hij vindt het altijd erg leuk om met dieren te spelen, maar om echt een “spel” te spelen, zag ik nog niet helemaal voor mij. Maar het tegendeel was waar! Hij deed aandachtig mee en we hebben er best een lange tijd mee gespeeld.

Ook Nora heeft het spel uitgeprobeerd en was net als Tim erg enthousiast. Ze gingen zelfs op een gegeven moment samen aan de gang om de uitdaging na te maken. Dit was wel een beetje lastig, aangezien het toch echt voor één persoon is, maar op deze manier kan een wat ouder kind een jonger kind helpen.

Wil je het spel nog net wat moeilijker maken, dan kun je ook nog wat extra regels toevoegen. Zo houdt een leeuw niet van water en kan het daarom niet over het pad waarbij je door het water moet. En kunnen olifanten niet over rotsen heen klimmen.

Speelgoed van het jaar?

We snappen heel goed dat Safari Park Jr. genomineerd is al Speelgoed van het jaar 2023. Het is een kleurrijk, educatief spel voor kleuters dat je zelf zo moeilijk kan maken als je wilt. Hierdoor is het spel voor kinderen van 1,5 jaar erg leuk, maar ook voor kinderen van 5 jaar. Het spel stimuleert het ruimtelijk inzicht, de motoriek en zorgt ervoor dat kinderen lekker puzzelen om hun doel te bereiken. Kortom, wij zijn fan!

Het spel is onder andere te koop bij Bol.com: SmartGames – Safari Park Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *